banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Birecik kalesi onarılacak

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız yaptığı açıklamasında “İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği imkanlarıyla Birecik için hayati öneme sahip olan Fırat sahil şeridine ve ilçeye kuş bakışı bakan Birecik Kalesi’nin ilk defa röleve, restitisyon, restorasyon, satatik sağlamlaştırma ve elektrik projelerini ihale ettik. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2011 yatırım programına alınmasını sağladık. Gönderilecek ödeneklerle 2011 yılında onarılacak.

 

Birecik Kalesi

İlçe merkezinde Fırat nehrinin doğu yamacında doğal, sert kalker kayalık tepe üzerine kurulmuştur. Kalenin ilk inşa tarihi hakkında farklı görüşler vardır. Üzerinde inşa edildiği beyaz kalker tepeden dolayı Beyaz Kale (Kaletül Beyza/Beyda ) denilen yapı 13. yüzyılda inşa edilmiştir. Birecik kalesi Romalılar,(M.Ö.30- M.S.395) Franklar(MS 1098- 1150) ve Memlükler dönemi (1277-1484) olmak üzere üç defa onarım görmüştür.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.