banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

BİNLERCE FİDAN HEDEFLENİYOR

Birecik Kaymakamlığı tarafından başlatılan 2 milyon 500 bin adet meyve fidanı üretim projesi kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

2012 yılına kadar devam edecek olan proje kapsamında toplam 2 milyon 500 bin fidan üretimi hedefleniyor.

 Proje kapsamında üretilen fidanlar: tüplü ve çıplak köklü olarak iki farklı şekilde Antep Fıstığı başta olmak üzere Bağ Üzümü, Nar ve Zeytin (Nizip, Gemlik ve Yağlık)  şeklinde olup, Antep Fıstığı, Zeytin, Nar ve Üzüm fidanlarının dikimleri tamamlanmış bakım işleri ise tüm hızıyla devam ediyor.

 Üretimi planlanan fidanlardan, Tüplü Antep Fıstığı 600 bin  adet, Çıplak Köklü Antep Fıstığı 1 milyon 400 bin adet, Zeytin Çeliği 160 bin  adet, Bağ Üzümü 80 bin  adet ve Nar 305 bin adet olacak.  

 Antep fıstığı, Bağ üzümü ve Nar fidanlarının ot alma ve sulama gibi bakımları devam ederken Zeytin Fidanları ise alıştırma seralarından çıkarılarak sulama ve gübreleme işlemleri devam ediyor.

 

GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.