banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Bingöl'de okul servis şoförlerine eğitim verildi

Bingöl Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen bilgilendirme seminerine, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Şube Müdürü Kasım Kocabaş, İl Emniyet Müdürlüğünden Komiser Yardımcısı Hasan Türk, 60. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni Nuray Sünbül Dursun ve okul servis şoförleri katıldı.

Seminerde konuşan Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Bingöl geniş coğrafyası nedeniyle farklı hava koşullarını aynı anda yaşayan bir il. Kışın bir köy okuluna kardan girilemezken, diğer köyde hava güneşli oluyor. Bu nedenle taşımalı eğitim bizleri heyecanlandıran, strese sokan bir durumdur. Öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için planlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Bu konuda biz duyarlıyız, siz de duyarlısınız ki bugüne kadar bizi mahcup etmediniz. Duyarlılığınızın devamını bekliyoruz.” dedi.

Sarı, 515 yerleşim yerinden 58’i ilköğretim 29’u ortaöğretim olmak üzere 87 noktaya taşıma yapıldığını belirterek, “İlimizde şuan 728 öğrenci servisi öğrenci taşıma işi yapmakta ve yaklaşık 8 bin 525 öğrenci her gün bu hizmetten yararlanmakta. Sizlerden dikkat etmenizi istediğimiz en önemli konulardan biri öğrencilerin okul giriş çıkış saatlerine dikkat etmenizdir. Sizler de artık bu çocukların eğitimlerinden sorumlusunuz.” diye konuştu.

İlk yardım eğitimi

60. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni Nuray Sünbül Dursun, trafik kazalarında uygulanacak ilk yardım, kaza yerinde tedbirlerin alınması ve yaralılara verilecek pozisyonlar ile ilgili servis şoförlerine eğitim verdi.

Şube Müdürü Kasım Kocabaş ise, servis şoförlerine yönetmelik kurallarını bir kez daha hatırlattı. Kocabaş, “Şoförlerimiz kılık kıyafetine, konuşmalarına, öğrencilere yönelik tavır ve hareketlerine dikkat etmelidir. Şoförlerimiz hasta veya mazereti olduğunda servis şoförünü değişikliğini, yolda meydana gelen arıza ve gecikme konularını okul müdürlerine bildirmesi gerekir.” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Hasan Türk ise Seminerde, araçlarda bulunacak işaret ve levhalar, trafik kuralları, güvenlik önlemleri ve uyulması gereken diğer kuralları anlattı.

Toplantıda ayrıca firma yetkililerinin ve servis sürücülerinin soru ve sorunları konuşuldu. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.