banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bingöl'de 18 bin kişi ücretsiz kurs görüyor

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenci ve mezunlara yönelik olarak ücretsiz uygulanan destekleme ve yetiştirme kurslarında 18 Bin 310 öğrencinin ücretsiz eğitim gördüğünü ifade etti.

Halk Eğitim Merkezlerinde 03 Ekim 2015 tarihi itibariyle başlayan  ücretsiz kursların devam ettiğini söyleyen Sarı,  “İlimizde şu ana kadar Ortaokul ve Ortaöğretimde eğitim gören yaklaşık 35 bin öğrenciden 18 bin 310 öğrenci kurslarımıza başvuru yaptı. 105 kurs merkezinde 2 bin 353 kurs açılmış ve bu kurs merkezlerimizde bin 143 öğretmen görevlendirilmiştir. Kurs merkezlerinde öğrencilerimizin eğitim kalitesini yükseltmek, TEOG-YGS/LYS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin desteklenmesini sağlamaktayız. Bu kurslarda aylık denemeler yapılarak kazanımlar değerlendirilecektir. Öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz ile zaman zaman bir araya gelerek değerlendirmeler yapacağız. 1. dönem kursları 3 Ekim 2015’te başladı ve 24 Ocak 2016’da sona erecek. 2. dönem kursları ise 8 Şubat 2016’da başlayacak. 2. dönem kursları ve yıllık kurslar 17 Haziran 2016’da tamamlanmış olacak. 3. dönem yaz kursları ise 20 Haziran- 11 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.” dedi.

Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar;  8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabildiklerini belirten Sarı, “Kurslarda her bir öğrenci ve kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilmektedir. kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanmaktadır. Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul veya kurumlarından alacakları Eğitim Bilişim Ağı (eba) şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabileceklerdir.” ifadelerine yer verdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.