banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Bingöl Üniversitesinde Rektörlük devir-teslim töreni yapıldı

Bingöl Üniversitesi rektörü iken Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Denetleme Kurulu üyeliği görevine  getirilen ve akademik başarılarıyla tanınan Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, düzenlenen devir-teslim töreni ile görevini Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Gül’e devretti. 

 Devir Teslim Görevinde konuşan Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, “Bizim temel görevimiz yeni bir üniversite kurmaktı. Kurucu rektör olmanın özelliği de budur. Bu süre içerisinde iyi bir ekip kurduğumuzu düşünüyorum. Bu ekip ile yedi buçuk yıl içerisinde çok güzel çalışmalar yaptık. Üniversitemizin alt yapısını hemen hemen tamamladık. Öğrenci sayımızı şehrin merkez nüfusunun yaklaşık yüzde 12’si seviyesine getirdik. Toplam beş yüze yakın akademik personel ve bir o kadar da idari personel ile yaklaşık bin kişilik bir kadromuz bulunmaktadır.”dedi.

 “En büyük sorunumuz barınma sorunuydu, yer nedeniyle bu sorunu gideremedik”

Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şimdiye kadar planladığımız birçok şeyi gerçekleştirdik. Sadece iki şey için daha fazla imkân olmasını isterdik. Birincisi eğer kampüs alanımız daha geniş olsaydı, bazı projeleri hayata geçirebilirdik. Ya da farklı bazı yapıları yapabilirdik. İkinci husus ise barınma konusudur. Eğer kampüs alanımız daha geniş olsaydı, bu alan içerisinde yurt yapılmasını isterdik; çünkü üniversitemizde KYK yurtlarında kalan öğrenci sayımız yüzde 8-9 civarındadır. Ancak diğer üniversitelere baktığımızda bunun standardı genellikle yüzde 20-25 civarındadır. Bu iki konuda daha fazla imkân sağlamayı isterdik. Ancak her ikisi de bizim imkânlarımızın dışında olan şeylerdir.”

“YÖK Başkanımız, denetleme kurulu üyeliği için teklifte bulundular”

Baydaş konuşmasının devamında, “YÖK Denetleme Kurulundaki bir üyenin görev süresi 31 Aralık itibari ile sona erecektir. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç beni arayarak bir konu hakkında görüşmek istediğini belirtti. Ben de Ankara’ya giderek YÖK Başkanımız ile görüştüm. Kendileri denetleme kurulu üyeliği için teklifte bulundular. Ben de bu görevi kabul ederek, Bingöl Üniversitesi Rektörü görevinden istifa ettiğimi belirten bir dilekçe yazdım. YÖK Başkanının takdiri ile Veteriner Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdurrahman Gül, vekil rektör olarak atandı. Yeni rektörün iki temel görevi olacak. Birincisi, rektörlük görevini yürütmek; ikincisi de YÖK’ün belirlediği takvim çerçevesinde üniversitedeki rektörlük seçimini yapmaktır. YÖK tarafından hazırlanan rektörlük seçimi takvimi belirlenip üniversiteye gönderildikten sonra, bu takvim üniversitemizin web sayfası üzerinden yayınlanarak resmi süreç başlamış olacak. Yapılan seçimlerden sonra en çok oyu alan altı aday YÖK’e gönderilecektir. YÖK de kendi içerisindeki gizli bir temayülden sonra üç ismi Cumhurbaşkanlığına sunacak. Cumhurbaşkanımızın takdiri ile bu üç isimden biri Bingöl Üniversitesi Rektörü olarak atanacaktır. Rektör Vekilimize bu süre içerisinde başarılı olmasını temenni ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Bingöl Üniversitesi rektörlüğüne yeni atanan vekil Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Gül ise, konuşmasında, “Ben öncelikle Bingöl halkını saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sayın Rektörümüz yedi buçuk yıl gibi bir sürede yeni bir kampüs alanı inşa ederek birçok başarıya imza attı. Kendisine minnettarız. Biz de bu görevi layıkıyla devam ettireceğiz. Bingöl’ümüze, üniversitemize hayırlı olsun.” dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.