banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Belediyenin 30 Milyon Borçlanmasına Müsaade edilmedi

Şanlıurfa Belediye Meclisi 5. Birleşim Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, iller bankasından borç alınması düşünülen 30 Milyon TL için karar çıkmayınca olağanüstü toplantı için karar alındı.

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, kent merkezinde yeni açılması planlanan yolların kamulaştırılması için İller Bankasında istenilen 25 Milyon TL’lik kredi ile Haleplibahçe Peyzajı için istenilen 5 Milyon TL’lik kredi talebine bu ay da meclis üyelerinden bir karar çıkmadı.

 

MART AYI’NDA İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLMİŞTİ

Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısında ilk kez gündeme alınan ancak tam karar aşamasında iken “Tekrar İncelenmesi” gerekçesiyle imar komisyonuna havale edilen kredi talebine bu ayki toplantıda da bir karar çıkmadı.

Belediye Meclisi Nisan Ayı 1. Birleşim Toplantısı’nda 1. ve 2. gündem maddesi olarak gösterilen kredi istemini bu ay ki görüşmelerde yine son birleşime bırakan belediye meclis üyeleri, son birleşim toplantısında ele aldıkları bu talebi bu kez de 22 Nisan 2011 Cuma Günü Saat 14’te yapacakları olağanüstü toplantıya bıraktı.

 

İKİ AYDIR KARAR ALINAMIYOR

Kent merkezinde yaşanan ulaşım sıkıntılarını ortadan kaldırmak amacıyla bir dizi tedbirler aldıklarını, bu kapsamda 20’e yakın yeni yol açmak için kamulaştırma yapmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Belediye Başkanı Fakıbaba, bu kararın 2 aydan bu yana alınamamasına bir anlam veremediğini ifade etti.

 

20 YOLUN AÇILMASI KARARI BEKLİYOR

Belediye Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmalarda özellikle Kalkan Caddesi-Harrankapı yolunun duble olması, Eski Hal Pazarı önünden başlayan Necmettin Cevheri Parkı’nın içinden geçen yolun Atatürk Bulvarı’na bağlanması gibi birçok hayati önem taşıyan yolların açılması için kamulaştırmaya gerek duyulduğunu ifade eden Başkan Fakıbaba, “Bu konuda kaybedecek fazla zamanımız yok. Özellikle Ramazan Ayı öncesinde kent trafiğini rahatlatacak 20’e yakın yolların açılması için bizim teknik elamanlarımız gerekli çalışmaları tamamlamışlar. Ancak yolların üzerinde yer alan yapıların kamulaştırılması için diğer belediyelerde olduğu gibi bizde kredi hakkımızı kullanmak istiyoruz. Bizim amacımız Şanlıurfa Belediyesi’ni borçlandırmak değil. Bu halka layık olduğu hizmeti sağlamaktır” dedi.

 

15 GÜN SONRA OLAĞANÜSTÜ TOPLANMA KARARI ALINDI

Yapılan konuşmaların ardından yine bir karar alınamayan kredi istemi, AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin “15 gün sonra görüşelim” istemi doğrultusunda Olağanüstü Toplantıya bırakıldı.

Buna göre Şanlıurfa Belediye Meclisi, 22 Nisan 2011 Cuma Günü Saat 14’te Olağanüstü Toplanarak konuyu tekrar görüşecek.

 

HAYVAN PAZARI PADOK YERLERİ-HAYVAN SATIŞ HARÇLARI BELİRLENDİ

Belediye Meclisi Nisan Ayı 1. Birleşim Toplantısı’nda yine gündeme getirilen ancak Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Yeni Hayvan Pazarı padok yerleri işgaliye bedeli ile küçükbaş ve büyükbaş hayvan satış harçları bugünkü birleşim toplantısında kararlaştırıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onayladığı karara göre Yeni Hayvan Pazarı padok yerleri işgaliye bedeli 30 TL olarak belirlenirken küçükbaş ve büyükbaş hayvan satış harçları ise kg başına 1 krş olarak belirlendi.    

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.