banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Belediye'den Personeline Dağ Eteğinde 300 Konut

Şanlıurfa Belediyesi, Dağ Eteği Bölgesi’nde personelleri için yaptıracağı 300 konutun temelini düzenlenen törenle attı. İlk etapta 15 blok toplam 300 daireden oluşan inşaat çalışmalarının 2014 yılının sonlarında tamamlanması hedefleniyor.
       Dağ Eteği İmar Planı doğrultusunda belediye personellerini ucuz ev sahibi yapmak amacıyla bünyesinde önce bir kooperatif kuran Şanlıurfa Belediyesi ilk etapta yapmayı planladığı 300 konutun temelini düzenlenen törenle attı.
       Şanlıurfa Belediyesi olarak kurumsal hedefler arasında gösterilen “Belediye Personellerini Ucuz Ev Sahibi Yapmak” başlıklı projeyi bugün hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, bir aksilik çıkmadığı takdirde konutları 2014 yılının sonunda teslim edeceklerini söyledi.
     Dağ Eteği İmar Planı ile ilgili hukuki süreçlerin geride kaldığını, açılan tüm davalarının belediye lehine sonuçlandığını belirten Fakıbaba, “Dağ Eteği Bölgesinde artık alt ve üstyapı çalışmalarına başladık. Bölgede yapılan konutlarla Şanlıurfa’da konut fiyatlarını bir nebze de olsa düşürmeyi hedefliyoruz. Bölgede yapılan 1. imar planının ardından 2. imar planını hazırlıyoruz. Dağ Eteği Bölgesinin yollarını yapıyoruz. Yapmayı planlıyoruz değil yapıyoruz diyorum. Zamanında personellerimizi ev sahibi yapacağız demiştim bakın şimdi bu hedefimizi de hayata geçirdik. Bundan sonraki hedefimiz, bu projeyi dar gelirli ailelere yönelikte yapacağız. Bizim burada yaptığımız konut projesi ile bölgeyi özel sektöre açmış oluyoruz. Gelsin müteahit arkadaşlarımız burada konut yapsınlar” dedi.
      Dağ Eteği Bölgesinde ada bazlı imar planları yapmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu ise, “Amacımız Şanlıurfa’da eksikliği hissedilen konut problemini çözmek ve Dağ Eteği Bölgesi’nde ada bazlı konutların yapılmasını sağlamak. 15 bloktan oluşan toplam 300 konut için kurulan kooperatif, inşaat çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürecektir. Bugün burada sadece temel atma töreni yapılmadı, bu bölgenin alt ve üstyapılarının başlanması için düğmeye basıldı. Bir aksilik olmadığı takdirde konutlar 2014 yılının sonunda sahiplerine dağıtılacaktır” diye konuştu.
    Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları, belediye birim amirleri, belediye personelleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreninde “Hayırlı Olsun” diyerek beton butonuna basan Başkan Fakıbaba, alanda kesilen kurbanın etlerinin inşaatta çalışan işçilere dağıtılmasını istedi. 
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.