banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Belediyeden Kürt Açılmı


Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven tutuklanmadan önce de, Kurban Bayramı kutlamasına 3 dilde açılım yapmıştı. Belediye önümüzdeki günlerde Zazaca dilinde de açılım yapacak. TRT'nin yeni açtığı Arapça dildeki TV sonrasında Viranşehir Belediyesi atağa geçerek Türkçe, Kürtçe ve Arapça dilinde halkın bayramını kutlamıştı.


Şanlıurfa'nın Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Viranşehir Belediyesi Kürtçe propagandanın serbest olmasının ardından Kürtçe anons, Kürtçe mahalle isimleri ve son olarak belediye hizmet araçların üzerine ve çöp konteynırların üzerine Kürtçe "Şeredariya Weranşar" (Viranşehir Belediyesi) yazan ibareler yer aldı. Kürtçe isimlerle değiştirilmesi ve son olarak belediye hizmet araçları ve yeni aldığı 150 çöp konteynırın üzerine Kürtçe "Şeredariya Weranşar" (Viranşehir belediyesi) yazarak Kürtçe çalışmalarını
sürdürüyor. Çoğunluğu Kürt asıllı vatandaşın yer aldığı ilçede bazı vatandaşlar araç ve gereçlerin üzerine yazılanların ne anlama geldiğini bilmediklerini söylediler ve sadece Kürtçe yazılmasına tepki gösterdiler.

Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kodin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Partimizin temel ilkelerinde bunlar mevcut. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Barış ve Demokrasi Partisi'nin ve daha önce kurulan bütün partilerin temel ilkelerinden bir tanesi de buydu. Dolayısıyla bizim partilerimizin felsefesi gereği, düşüncesi gereği, ilkeleri gereği, bu şekilde hareket ediyoruz. Bilindiği üzere yeni Anayasa değişikliği kapsamında Kürtçe propaganda yapılmasının serbest olacağı gündemde. Daha öncede belediye araçları, birkaç mahalle ve sokakların isimlerini Kürtçe isimlerle değiştirdik ve satın aldığımız çöp konteynırların üzerine Kürtçe Viranşehir Belediyesi yani 'Şeredariya Weranşar' yazıldı" dedi.

Belediye aracı ve çöp bidonlarının üzerine Kürtçe ibarelerin yer almasını değerlendiren Fahri Kaya isimli vatandaş ise, "Bir milletin dili varsa o dili her alanda kullanmalıdır. Çöp bidonlarında da olmalıdır. İtfaiye araçlarında da olmalıdır. Belediyenin ve kurum araçlarının üzerlerinde de olmalıdır. Bir toplumun en doğal hakkı ana dilini kullana bilmesidir" diye konuştu.

Bu arada, Viranşehir Belediyesi geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda bir ilke imza atarak, Kurban Bayramı kutlamasını 3 dilde yapmıştı. 29 Mart seçimlerinde kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP) Viranşehir Belediye Başkanı seçilen Leyla Güven bir süre önce PKK'nın gizli sivil yapılanması olan Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi üyesi olduğu suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.