banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Belediye Nihayet Yanlıştan Döndü

Hava sıcaklığının 48 derecelere dayandığı Şanlıurfa’da, belediye işçilerinin oruçlu olmasını ve havaların çok sıcak olmasını göz önünde bulundurarak bazı müdürlüklerin mesaisinde nihayet değişikliği yaptı.


Bu sıcak hava şartlarını oruç öncesi göz önüne aldırması gereken Şanlıurfa Belediyesi geçte olsa yanlıştan döndü.

Fen İşleri Müdürlüğünün asfalt çalışması yapan ekibi iftardan sahura kadar çalışırken, kaldırım yenileyen ekip ise iftardan sonra sabah saat 07.00’ye kadar çalışıyor.
Belediyenin ramazan dolayısıyla gündüz yerine gece çalışması, esnaf ve yayaları da rahatsız etmemiş oluyor.
Şanlıurfa’daki kavurucu sıcaklardan dolayı şehrin 40 farklı noktasında iftardan sonra çalışma yürüten belediyenin fen işleri, kanal ve su işleri müdürlüğü ekipleri de uygulamadan memnun.
Şanlıurfa’nın Yunus Emre Caddesinde 12 iş makinesi ile asfalt çalışması yürüten 28 işçi, iftardan sonra başlayan gece mesailerinin ardından gündüz de dinlenerek geçiriyor.
“Gündüzleri sıcak oluyor bir de ramazan ayı. gündüz çalışıp da yapamıyorduk. Gece mesaisi hem bu şekil bizim içinde vatandaş için de daha iyi oldu.” diyen asfalt işinde çalışan Nasır Yıldırım “Geceleyin daha serin iyi oluyor. Halkı da fazla rahatsız etmiyoruz. Halk sahura kadar uyanık zaten. Ayrıca trafiği de aksatmıyoruz.” İfadelerini kullandı.
Asfalt işi çalışmalarında silindir operatörü olan Mehmet Akbaş ise “Valla gündüz hava sıcak. asfalt sıcak, makine sıcak üç sıcak birden olduğu için zor oluyordu. Şimdi ramazan dolayısıyla ve havaların çok sıcak olması dolayısıyla gece çalışıyoruz.”
Belediye işçilerinden Mahmut Ablak da Yunus Emre caddesinde kaldırım yenileme çalışması yapıyor. Ablak “ Çalışma saatimiz dokuz buçuk akşam sabah yedi de bırakıyoruz. Gündüz yatıyoruz.Oruçlu olduğumuzdan dolayı bir de havalar sıcak olduğundan dolayı.”diyor
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da "Şu an çok büyük çalışmalarımız var. Şanlıurfa Belediyesi her yerde çalışıyor. Halk bizi ne yapıyorsunuz? Çalışıyor musunuz? diyerek sorgulamıyor artık. Halk biliyor ki, Urfa'da bir eksiklik varsa yarın bu eksiklik giderilecek. Çünkü başkanları bu eksiklikleri takip ediyor; sırası geldiğinde o eksikler gideriliyor. Vatandaşların Belediyeye artık güveni var" ifadelerini kullandı
Öte yandan 2012 yılı içerisinde temmuz ayına kadar 15 bin metrekare alanda kaldırım çalışması yapan Şanlıurfa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, dar sokaklarda ve ihtiyaç duyulan yerlerden biri olan Yavuz Selim Mahallesi'nde 10 bin metrekare basamak yaptı. Basamak yapımının 2 bin 900 metrekare daha yapılacağı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.