banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Yaptı

Şanlıurfa Belediye Meclisi Kasım Ayı 1. Birleşim Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Habib Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

      “Şanlıurfa’nın Yeniden Yapılandırılması Projesi” kapsamında İspanya’ya giden Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılamadığı toplantıda, ana gündem maddelerine geçmeden önce geçtiğimiz ayki toplantı görüşülen ancak bu aya bırakılan önergelere ilişkin birimlerden gelen cevaplar okundu.

ARSLAN: “TAKSİM’DEKİ BOMBALI SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ” DEDİ

          Şanlıurfa Belediye Meclisi Kasım Ayı 1. Birleşim Toplantısına geçmeden önce yaptığı konuşmada İstanbul Taksim Meydanında 31 Ekim 2010 günü güvenlik güçlerimizi ve masum vatandaşlarımızı hedef alan bombalı saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili Habib Arslan, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, saldırıda yaralananlara acil şifalar temennisinde bulundu.

       Başkan Vekili Arslan, “Gerek Şanlıurfa Belediye Meclisi gerekse de şahsım adına İstanbul Taksim Meydanında güvenlik güçlerimizi ve masum vatandaşlarımızı hedef alan bombalı saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu olayın, teröre karşı yürütülmekte olan mücadelede birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğinden ve mücadele azmimizi artıracağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Menfur saldırıda yaralanan polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

URFA’NIN GELECEĞİNİ İLGİLENDİREN KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

      Şanlıurfa Belediye Meclisi Kasım Ayı 1. Birleşim Toplantısı’nda Şanlıurfa’nın geleceğini ilgilendiren birçok konuya ilişkin önemli kararlar alındı.

      Şanlıurfa Belediyesi 2011 Mali Yılı İhzarı Bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiği toplantıda, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan 2 adet motosikletin belediyemize hibe edilmesinin yanı sıra 2. Kısım İçmesuyu Projesi için Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

GAP TEKNOPARK’A ŞANLIURFA BELEDİYESİ ORTAK OLUYOR

       Harran Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan ve ilimiz genelinde birçok konuda önemli araştırmalara ev sahipliği yapacak olan GAP Teknopark’ın Şanlıurfa Valiliğinden sonra 2. büyük hissedarı olan Şanlıurfa Belediyesi’nin yönetici şirketin %10’una (1 Adet Hisse 2500 TL-10 Hisse 25 Bin TL) ortak olması ve bu konuda Belediye Başkanı Fakıbaba’ya yetki verilmesi başlıklı gündem maddesini oy birliğiyle kabul eden Belediye Meclis Üyeleri, GAP Teknopark’ın bir an önce kurulması temennisinde bulundular.

KENTSEL DÖNÜŞÜM-GELİŞİM ALANLARI İÇİN KOMİSYONLAR KURULDU.

    Eski Sanayi Sitesi, Kızılkoyun ve Yenişehir 300 Evler Bölgesinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilmesi konulu 3 gündem maddesini tekrar tartışmaya açan Belediye Meclisi, bu konularda ayrı ayrı 3 komisyonun oluşturulmasına ve oluşturulan komisyonların konuları tekrar ele almalarına karar verdi.

    Bahse konu Eski Sanayi Sitesi, Kızılkoyun ve Yenişehir 300 Evler Bölgesinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilmesi için 4 işgünü çalışma yapacak olan Belediye Meclis Üyeleri, 5 Kasım 2010 Cuma Günü gerçekleştirilecek olan Şanlıurfa Belediye Meclisi Kasım Ayı 5. Birleşim Toplantısı’nda nihai kararlarını açıklayacaklar.

ŞANLIURFA BELEDİYE MECLİSİ DEVAM EDECEK

   Şanlıurfa Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Birleşim Toplantısı, 2 Kasım Salı(Yarın) Saat 14’te Belediye Meclis Salonu’nda yapılacaktır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.