banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Belediye borçları umursamıyor!

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı mali yapılandırılmasını düzenleyen Torba Yasası kapsamında Şanlıurfa Belediyesi ne Vergi borçları için nede SGK prim borçları için başvuruda bulunmadı.

Şanlıurfa Belediyesi borçları için başvurmama gerekçesi olarak bir açıklama yapmazken bu denli kapsamlı bir yasa için başvuru da bulunmaması da ayrıca düşündürücü bir durum olarak nitelendiriliyor.
SGK en çok borcu bulunan 4 bin mükellefin isimlerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.
SGK, kuruma 100 bin TL ve üzerinde sigorta prim aslı borcu bulunan işverenlerin listesini yayınlanmıştı.

SGK'nın internet sitesinde yayınlanan listede 3 bin 996 işverenin adı yer alırken, en borçlu işveren ise 48 milyon 744 bin TL'lik sigorta prim aslı borcu ile Şanlıurfa Belediyesi olmuştu. Listelerin hazırlanmasında işverenlerin işyerine ait 2010/Eylül ve öncesi aylara ilişkin borçları dikkate alınırken, yayınlanan listenin ilk sırasında 48 milyon 744 bin 450 TL'lik sigorta prim aslı borcu ile Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yer almıştı. Bu borçla en yakın rakibini 2'ye katlamıştı.


Şanlıurfa SGK İl Müdürü Nurettin Nacar'dan edindiğimiz bilgilere göre; "Şanlıurfa Belediyesi SGK prim borçları için başvuruda bulunmadığını, 48 milyon 744 bin 450 TL'lik sigorta prim aslı borcun tamamının şu an görevde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba'nın dönemine ait olduğunu" söyledi.


Nacar; "SGK İl Müdürlüğü olarak üstümüze düşen bütün kanuni işlemlerimizi yaptık, İller bankasından Şanlıurfa Belediyesi'ne gelen paradan bir kısım kesinti yaparak ancak bize olan prim borçlarını tahsil edebiliyoruz. Yasal olarak vatandaşa hizmet veren bir kuruma icra koyamıyoruz" dedi.
Nacar; "Şanlıurfa Belediyesi dışında hemen tüm belediyelerin kendilerine başvuruda bulunduğunu" söyledi.
Ayrıca Şanlıurfa Belediyesi Torba yasasından yararlanmak için başvuruda bulunsaydı SGK'nın internet sitesinde yayınlanan listede bulunan 3 bin 996 işverenin içerisinde yer almayacaktı. Şanlıurfa Belediyesi'nin 48 milyon 744 bin 450 TL'lik sigorta prim aslı borcunun gecikme zammı ile hesaplanması durumunda borç iki katını geçeceği belirtiliyor.

GAPGündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.