banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Belediye Bakanı mı bekliyor
Şanlıurfa'ya yapılması planlanan yatırımlar ve devasa projelerin gerçekleşmesi için gayret göstermesi gereken Fakıbaba belediyesinin yanlış tutumuna bir anlam verilemiyor.
2004 - 2009 döneminde TOKİ, Kentsel dönüşüm, 3 meydan, GAP Vadisi Projesi, yeni otogar yeri, sanayinin taşınması, ŞUTİM projesi, oto galericilerin taşınması ve yerinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden tanzimi gibi büyük projeler başta olmak üzere AK Parti teşkilatı, Milletvekilleri, Valiler, bürokratlar ve diğer muhataplarıyla zıtlaşıp projeleri engelleyen Fakıbaba belediyesi yeni dönemde de aynı tutumunu sürdürüyor. Dolayısıyla yatırımların engellenmesinden huzursuz olan Şanlıurfalılar, "Belediye Bakanı mı bekliyor acaba. İlla bir Bakanın mı Urfa'ya yapılması planlanan yatırımları ve projeleri takip etmesi bekleniyor. Yazık oluyor Urfa'mıza. Belediye neden böyle yapıyor" diyerek sitem ediyorlar.
Bilindiği gibi; Bakan Faruk Çelik'in Şanlıurfa için "4 yılda 400 proje" vaadi ile yeşeren Şanlıurfa'daki değişim - gelişim ümidi; işin içine belediye girince, bildik dedikodular kulaklara fısıldanmaya başladı ve ardı arkası kesilmiyor. Kasıtlı olarak yapılan dedikodular nedeniyle projelerin geciktirilmesi hatta engellenmesi amaçlanıyor.
Belediye Cenahı Fakıbaba'nın 8 yıldır söz veripte yapmadığı 'Abide Kavşağı'nın Karayolları tarafından ihale edilmesi üzerine, projenin basitliğini, ucuzluğunu el altından dillendirip küçültmeye - karalamaya başladılar.
İzin ve devirleri yapılıp Belediye'ye açması için bırakılan Yeni Otogar - Evren Sanayi yolunda da güzergah tartışması başladı bile. El altından Bakan ve Danışmanlarının belediyenin güzergahını kabul etmeyip yeni güzergah dayattıkları, böylelikle birilerine rant kazandırmak istedikleri iddiasını dillerde dolaşıyor.
AK Parti çevresi ise, bu konuda tam tersini iddia ederek, Belediyenin kasıtlı olarak dedikodu ortaya atarak kendi projelerini dayatıp güzergahı uzatarak yandaşlarına rant sağlayacaklarını ileri sürüyorlar.
Kamuoyununun 3 ayda zemine iki katlı otoparkın yapılıp üzerinin yeşil alan ve boş meydan olarak düzenlenmesini beklediği Topçu Meydanı da dillerde. Yıkılıp 5 aydır belediyeye teslim edilen alanda tık yok. Belediyenin sıra sıra dükkanları sıraladığı, duvarlar ve merdiven basamaklarıyla DOLDURDUĞU sözde meydan projesi sır gibi saklanıyor. 8 yıldır gündemde olan Topçu Meydanı ile belediyemiz bugüne kadar bir hazırlık yapmayı düşünmemiş. 'AK Parti Seçim Taahhütnamesi' kitapçığının 1. sayfasında yer alan, Proje kapsamında Vilayet binası başta olmak üzere çeşitli kurumlara ait binaların yıkımı bizzat Bakan Çelik tarafından başlatılmış, alan boşaltılarak belediyeye teslim edilmişti. 5 Aydır alanı teslim alan Fakıbaba, Atatürk Bulvarı'ndan sonra Topçu Meydanının yerini de ücretli otoparka dönüştürdü. Gap Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.