banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Bayan Fakıbaba, Aşçılık Kursunu Gezdi

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba, Şanlıurfa Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası, Şanlıurfa Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR)’nun ortaklaşa düzenlediği “Aşçılık Kursu”nu ziyaret etti.

      Şanlıurfa Belediyesi’nce tahsis edilen Haleplibahçe Taziye ve Çorba Evi’nde yürütülen kursu ziyaret eden Gül Fakıbaba, aşçı adaylarıyla sohbet etti.

      Şanlıurfa Belediyesi Kadın ve Çocuk Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nihal Atilla, Sosyal Yardım Birim Sorumlusu İbrahim Akbaş ve beraberindeki heyetle birlikte Haleplibahçe Taziye ve Çorba Evi’ne giden Gül Fakıbaba, kurs hakkında yetkililerden bilgi aldı.

      Şanlıurfa Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaçak ve kursiyer bayanlar tarafından karşılanan Gül Fakıbaba ve beraberindekiler fikir alışverişinde bulundu.

      Daha düne kadar evde oturduklarını, zamanlarının büyük bir kısmını boşa geçirdiklerini belirten kursiyerler, Şanlıurfa Belediyesi’nin öncülüğünde açılan bu kursa geldikleri için büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kendilerine bu imkanı sunan idarecilere sonsuz minnettarlık duyduklarını söylediler.

    Aşçılık kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet eden Belediye Başkanı Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba ise geleneksel yemek kültürüyle meşhur Urfa’da bu denli kapsamlı bir kursun açılmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

   Şanlıurfa Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaçak ve şahsında tüm üyelerini bu projelerinden ötürü tebrik ettiğini dile getiren Bayan Fakıbaba“ Bilindiği üzere Şanlıurfa, geleneksel yemek kültürünün oldukça zengin olduğu illerden biri. Böyle bir projede yer almak tabii ki bizleri sevindirdi. Haleplibahçe’de hizmet veren Taziye ve Çorba Evi’ni belirli zaman dilimlerinde geçici olarak böyle hayırlı bir iş için tahsis etmenin ne kadar yerinde bir karar olduğunu bugün görüyoruz. Bugün burada ortaya konulan başarıda belediyemizin bir rolü olmuşsa bu bizleri oldukça sevindirmiştir. Açılan aşçılık kursuna bayanlarımızın ilgi göstermesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Çünkü bayanlarımız hijyene daha da dikkat eden kesimdir. Onların lokantalarda görev almaları bizleri daha da mutlu edecektir” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.