banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Batman'da Suriyelilerin eğitimi sıkıntılarla başladı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a yerleşen Suriyeli sığınmacılar için Batman Valiliği AFAD İl Müdürlüğü tarafından 12 derslikli Geçici Eğitim Merkezi açıldı. Okul, şehir merkezinin dışında olduğu için öğrenciler ulaşımda sıkıntı yaşarken, okulda sık sık elektrik ve su kesintileri de yaşanıyor.

Korik Mahallesinde AFAD Konutları yakınlarında Suriyeliler için açılan 12 derslikli Geçici Eğitim Merkezinde eğitim başladı. 26 öğretmenin görev yaptığı ve 540 öğrencinin eğitim gördüğü merkezde, sorunların yaşandığı belirtildi.

Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Abdullatif Abdullah, merkezde 09.00 ile 13.30 saatleri arasında eğitim gören öğrencilerin, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 4 dilde eğitim aldıklarını söyledi.

En büyük sorunlarının, eğitim merkezinin kent merkezinden çok uzak olmasından dolayı ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Abdullatif, öğrencileri ailelerinin servis tutacak imkânlarının olmadığını dile getirerek, yetkililerin öğrenciler için ücretsiz servis tutmasını istedi.

“Eğitim merkezi açılmasaydı çocuklar eğitimsiz kalacaktı”

Eğitim merkezinde sık sık su ve elektrik kesintilerinin de olduğunu ifade eden Abdullatif, yetkililere seslenerek, şunları kaydetti: “AFAD bize bu eğitim merkezini açtı. Daha önce öğrencilerimiz Suriye Can Derneğinde eğitim görüyorlardı. Bu merkezde 540 öğrenci, 26 öğretmen var. Bize bu yardımı yaptıklarından dolayı yetkililere teşekkürlerimi iletiyorum. Bu yardımdan olmazsa bu çocuklarımız eğitimsiz kalacaklardı. Yalnız bize tahsis edilen yer kentten çok uzaktır. Servis olmadan çocukların kentten buraya kadar gelmeleri çok zahmetlidir. Sık sık elektrik ve su kesintileri yaşanıyor. Bize şehir içinde bir okul verseydiler çok daha iyi olacaktı.” (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.