banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Batman'da Özel Eğitim Kurumları bilgilendirildi

Özel Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı'nda, Kurum Müdürlerine Milli Eğitim Bakanlığının özel eğitim kurumları ile ilgili mevzuatı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen, Özel Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı’na, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Müdür Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Özel Eğitim Kurumlarından Sorumlu Şube Müdürü Cemal Konakçı ile Batman’da eğitim veren Özel Eğitim Kurum Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, özel eğitim kurumları iş ve işlemlerinde öğrencinin mağdur edilmemesi için gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Özel Eğitim Kurumları eğitimin daha kaliteli olmasına katkı sağlayacak diyen Çelik; “Dershanelerin kapanması ve özel eğitim kurumlarına dönüşmesi, eğitimde yeni bir dönemin başlangıcıdır, özel eğitim kurumları devlet okullarının yükünü hafifleteceği gibi, eğitimde tatlı bir rekabet oluşturacak ve daha kaliteli bir eğitimin çocuklarımıza verilmesine katkı sağlayacak. Milli Eğitim olarak amacımız, çocuklarımıza deha kaliteli bir eğitim verilmesidir. Öğrenci mağduriyetine sebep olacak hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz, edemeyiz. Yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bilgilendirme konuşmasını yapan Şube Müdürü Cemal Konakçı, Özel Eğitim kurumlarının iş ve işlemlerinde, mutlaka Bakanlığın Özel eğitim kurumları yönetmelik ve mevzuatlarına uymaları gerektiğini ifade ederek, yapılan denetimlerde görülen fiziki ve işleyiş eksikliklerin belirlenen süre içinde giderilmesini, aksi takdirde cezai işleme tabi tutulacaklarının altını çizdi.

Bilgilendirme toplantısı Özel Eğitim Kurum Müdürlerinin görüşlerinin dinlenmesi ile sona erdi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.