banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Batman'da mesleki eğitim verildi

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü kütüphanesinde LGS ve LYS hazırlanan öğrencilere yönelik, aralarında Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Doktor İsmail Lale, Avukat Emrah Yeni, Mimar Fikret Lale ve Uzman Psikolog Bahar Mermertaş’ın da yer aldığı meslek danışmanlığı semineri verildi.

Etkinliğin açılış programında konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, “Batman’ın umut veren bir karesi de kütüphanelerimize öğrencilerin akın etmesidir. Sabah mesai başlamadan iki kütüphanemizin öğrencilerin akınını görüyoruz. Bu fotoğraf Batman’ın değişen yüzünü iyi özetliyor. Bünyemizdeki iki kütüphanede 50 bin kaynak kitap bulunmakta. Her geçen yıl kütüphanemizi kitaplarla zenginleştiriyoruz. Gençler geleceğiniz eğitimde. Hayalleriniz ve hedeflerinize ulaşmanın yolu eğitimden geçer.” dedi. 

“Bizi yarınlara taşıyan kütüphanelerdir”

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki kütüphanelere giden öğrenciler ise “Bizi yarınlara taşıyan kütüphanelerdir. Yani eğitim yuvalarıdır. Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki kütüphanelerde kendimizi evimizdeymişiz gibi rahat hissediyoruz. Kışın sıcak ve yazın serin ortamda çalışmaktan dolayı mutluyuz. Okumamak için bahanemiz yok. Hedeflerimize ulaşmak için iyi bir eğitim şart olduğunu biliyoruz. Okuldan kalan zamanlarımızı kütüphanelerimizde geçirmenin sevinci içindeyiz. Kütüphanede hem ders çalışıyoruz hem de evin yolunu tutarken ödünç kitaplar alıyoruz. Kurumun sıcak ortamı bizleri eğitime teşvik ediyor.” diye konuştular.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.