banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Batman'da

Batman merkez Kültür Mahallesinde bulunan Kültür İlkokulunu ziyaret eden Hayat Boyu Öğrenme Projesi Genel Müdür Vekili Şaban Cengiz ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik okulda ziyaretlerde bulundu.

Bir süre okulu gezen Cengiz ve Çelik sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti, idareci ve öğretmenlerden bilgi aldılar.

Kültür ilkokulu ziyaretinin ardından Halk Eğitim Merkezi Açık öğretim bürosunu ziyaret eden Cengiz ve Çelik, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Osman Atmalar’dan açık öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

İlköğretim haftası kutlamaları münasebetiyle Atatürk Ortaokulu Konferans salonunda bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa Vali vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Hayat Boyu Öğrenme Projesi Genel Müdür vekili Şaban Cengiz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, resmi kurum müdürleri, Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

‘İlköğretim Haftası’ kutlama programı kapsamında bir konuşma yapan Vali vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un açılış konuşmasının ardından Şaban Cengiz bir konuşma yaptı.

Yetişmiş insan faktörünün önemine değinen Cengiz, “İnsan yetiştirmek zor bir iş, ancak bunu başardığınızda onun kadar verimli ve keyifli bir şey yok. Yetişmiş insan gücü milletlerin hayatına büyük katkı sağlıyor. Bizim kültürümüzde de iyi insan yetiştirme var. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, insansız hiçbir işe yaramıyor. Dolayısıyla, iyi yetişmiş insan gücü gayreti içerisinde olacağız.” dedi.

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Batman genelinde toplamda 708 kurumda yaklaşık 170 bin öğrenci ile yeni eğitim öğretime dönemine başlayacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra program, öğrencilerin okuduğu şiirler ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin, okula yeni başlayan 1’inci sınıf öğrencilerine, hoş geldin çiçeği vermesi ile sona erdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.