banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Batman'da

Fatıma Zehra Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen, ‘Değerler Eğitimi’ tanıtım toplantısına, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Şube Müdürleri Abdurrahman Kardaş, Beşir Tileği, Abdulhakim Doğu, Akın Arı, il merkezinde eğitim veren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise okulların okul müdürleri katıldı.

Eğitim sezonu süresi içinde uygulanacak olan ‘Değerler Eğitimi’  konuları ve planlaması ile ilgili bilgi sunumunu, ‘Değerler Eğitimi’ Komisyon Başkanı Bekir Çete yaptı. Yapılan bilgi sunumunun ardından, tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, değerler eğitimini çok önemsediğini ifade etti.

“Değerler Eğitimi projesi çok önemli bir projedir” diyen Aslan, “Ana hatlarıyla çok önemli konular içeriyor. Bu değerleri öğretmen önemsiyorsa ve öğrenciye verebiliyorsa değerlerine bağlı bir nesil yetişir. Okul idarecisine göre şekillenir, öğretmenlerimiz okul müdürüne göre şekillenecek, öğrencide öğretmene göre şekillenecek. İdareci öğretmene sevgisini ve saygısını gösterecek ki, öğretmen de öğrencisine sevgi ve saygısını gösterecek. Öğretmeni model alan öğrencide sevgi ve saygıyı bilerek göstererek yetişecek. Milli Eğitim olarak ilk hedefimiz, öğrenciyi kendisine, ailesine, çevresine, milletine ve vatanına faydalı bir birey olarak en iyi şekilde yetiştirmektir. Günümüz toplumunun yozlaşmış olmasının, en önemli nedenlerinden biri, değerlerimizin gerektiği gibi toplumda yaşatılmamasındandır. Değerlerimizle yetiştirmediğimiz her ferdin vebali anne, baba ve biz eğitimcilerindir.” diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.