banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Batman'da BKÜ reçete yazma eğitimi verildi

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda, “Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ) Reçete Yazma Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

Toplantıya; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, konuyla ilgili teknik personel ve  Bitki Koruma Ürünleri Reçete Yazma Yetki Belgesi sahibi Ziraat Mühendisleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, “Vatandaşlarımızın  daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesi için, ilaçlamanın denetimine çok önem veriyoruz. Yönetmeliğin amacı, bitkisel ürünlere bulaşan zararlı organizmaların tespit edilmesi, kullanılacak bitki koruma ürünlerinin önerilmesi, bitkisel üretim yeri ve depolarda zirai mücadele teknik talimatlar ve teknik tavsiyeler doğrultusunda uygulanması, yapılan uygulamaların kayıt altına alınarak bitki ve bitkisel ürünlerde gıda güvenilirliği açısından izlenebilirliğinin sağlanmasıdır. Bitkisel üretim alanları ve depolarda tatbik edilen bitki koruma ürünleri reçetesinin düzenlenmesini, reçeteyi yazacak kişiler ile zirai mücadele amaçlı uygulayacak kişilerin yetkilendirilmesini ve yapılan uygulamaların kayıtlarının tutulmasını, üreticilerin ve ürün alıcılarının, diğer kişi, kurum ve kuruluşların görev ve sorumlulukları ile resmi kontrollerine ilişkin usul ve esaslarını kapsar.” şeklinde konuştu.

Toplantı, Reçete Yazma Yetki Belgesine sahip katılımcıların soru ve önerilerine, teknik personel tarafından cevapların verilmesinin ardından sona erdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.