banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Batman'da 22 alim icazet aldı

Batman İl Müftülüğü İrfan Yatılı Erkek Kur’an Kursu, bugün saat 10.00’da Batman’da düzenlediği törenle ilmi tedrisatı tamamlayan 22 alime törenle icazetlerini verdi.

Çamlıtepe Mahallesinde bulunan İrfan Yatılı Erkek Kur’an Kursu düzenlenen icazet merasimine, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, İTTİHAD üyesi alimler, İrfan Yatılı Erkek Kur’an Kursu hocaları, çok sayıda bölge âlimi ve halk katıldı.

İrfan Yatılı Erkek Kur’an Kursu Kur’an Hocası Suriyeli Seyid Abdullah’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, Medrese Hocası Molla Maşuk Konak’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

“İslam’a göre ilim ve hikmet müminin kaybolmuş malıdır”

İslam’ın ilme okumaya bilgiye büyük önem verdiğini belirten Molla Maşuk, “Bu hikmete binaen ki Hz. Peygamber Efendimize (sav) inen ilk vahide okumaktan, kalemden, eğitim ve öğretimden söz etmiştir. İslam’a göre ilim ve hikmet müminin kaybolmuş malıdır. Mümin yerine ve söylemlerine bakmaksızın onu nerede bulursa alır. Her fenalığın hatta küfür ve şirkinde başı bilgisizlik ve cehalettir.  İlim tahsil etmek maksadıyla bir yola giden kimseye Allah Teâlâ cennet yollarından açar. Sahabe arasında da ilim o kadar yaygın hale gelmişti ki ilme dayanmayan bir söz veya bir iş itibar görmüyordu.” dedi.

“Eskiden yuvamızda burcu burcu İslam ahlakı kokardı”

Molla Maşuk’un konuşmasının ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, “Hiç şüphesiz şu manzarayı, gülen gözleri ışıltılı, nurani çehreleri görünce mutluluğun en güzelini, huzurun en mükemmelini yaşamamak mümkün değildir. Belki bir zamanlar memleketimizin her köşesinde bu manzaralar vardı. Ama şimdi nadiren görsek mutlu ve huzurlu oluyoruz.  Eskiden yuvamızda ocağımızda burcu burcu İslam ahlakı kokardı.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsünün konuşmasının ardından program, Siirt Tillo Erkek Yatılı Kur’an Kursu Müderrisi Molla Burhan’ın oğlu Molla Alamuddin El-Mücahidi’nin icazet metnini okuması ile devam etti.

İlahiler ve salavatlar eşliğinde devam eden program icazet almayı hak eden 22 alime icazet belgeleri takdim edildi.

Genç alimler adına Mevlut Bozkurt kısa bir konuşma yaptı. Son olarak kılınan öğle namazından sonra hazırlanan ikramlar ikram edildi.

İcazet alan alimlerden Yusuf Gezer, “8 yıllık emeğimizin sonucu olarak icazet aldık. Bugün çok mutluyuz. Allah’a hamdolsun Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Allah bizleri bu ilimle ilmimizi tamamlamayı ve muvaffak etmeyi nasiplendirdiği için sonsuz şükürler olsun. 22 arkadaşım ile insanların arasına çıkabilme ve imam olabilme icazetini aldık.” dedi.

Aldıkları icazet belgeleri için Allah’a şükrettiklerini belirten Mevlut Bozkurt, şunları söyledi: “7-8 yıl bizlerin okuması için emek sarf eden hocalarımızdan Allah razı olsun. Ayrıca okumamızda katkıda bulunan tüm Müslümanların sonsuz teşekkür ediyorum. Almış olduğumuz icazetler ilmin sonu değildir.  Bu icazet töreni hocalarımızın da söylediği gibi üzerimize büyük sorumluluklar yüklendi. İcazet merasimimizde bulunan insanlar artık bizlerden bir şeyler beklerler.  Bizler artık büyük çalışma ve gayretlerle yolumuza devam etmeliyiz. Rabbimden temennim odur ki Allah bizim niyetlerimizi kendi rızasına yönelik kılsın ve yapacağımız çalışmaları de kendi rızasına yönelik kılsın. Allah Teâlâ insanların içinde bulunan tefrikayı ve bölünmeyi de kaldırsın.” (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.