banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de okul açılışlarına katıldı

Bingöl’deki temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılan Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Lisesinin açılış törenlerine katıldı.

2 okulun açılış törenlerine, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Kurum amirleri, okul öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Bingöl eğitimde sessiz bir devrim gerçekleştirdi”

Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen resmi törende konuşan Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'ün son dönemde eğitimde adeta sessiz bir devrim yaptığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir taraftan bilgiyle donanımlı hale gelmiş, sporuyla, müziğiyle, yabancı diliyle, iletişim yetenekleriyle her bakımdan yetişmiş, diğer taraftan da kötü alışkanlıklardan, aşırılıktan uzak ailesine ve milletine hayırlı bir gençlik yetişmesini istediklerini söyledi.

“İnsan, eşrefi mahlûkattır. Yani yaratılmışların en şereflisidir”

Eğitim yatırımlarının kısa sürede sonuç veren yatırımlar olmadığına işaret eden Yılmaz, en kıymetli yatırımın eğitim yatırımı olduğunu vurguladı.

Eğitimi, insana, gençlere ve çocuklara yapılan yatırım olarak nitelendiren Yılmaz, şöyle devam etti: “Bir yönüyle de Bingöl'ün geleceğine yapılan yatırım demektir. Hükümet olarak tüm politikalarımızın merkezinde insan var. En değerli varlığımız insan. İnsan, eşrefi mahlukattır. Yani yaratılmışların en şereflisidir. Dolayısıyla biz insan onurunu yüceltmek, insana değer vermek durumundayız. Diğer taraftan da her çabamız ve politikamızla insana hizmet etmek durumundayız. Devlet de hükümet de insan içindir. İnsanlar devlet için değil, devlet insan içindir."

"Bingöl merkezde artık tekli eğitime geçiyoruz"

Bu yıl Bingöl merkezde artık tekli eğitime geçiyoruz." diyen Yılmaz, başarı için bunun son derece önemli olduğunu vurguladı.

Yılmaz, eğitimde fiziki çalışmaların aşağı yukarı tamamlandığını, bundan sonra kaliteye daha fazla önem vereceklerini anlatarak, "Gençlerimiz, çocuklarımız artık bir okulu bitirdiğinde, liseden mezun olduğunda en azında bir spor dalında lisans sahibi olsun, en azından bir enstrüman çalabilsin istiyoruz." diye konuştu.

Gençlerin çok yönlü gelişmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Yılmaz, bu konuda gereken altyapının olduğunu belirtti.

“Bingöl’den daha fazla Cevdet Yılmaz’lar çıksın diye bu okulu yaptık”

Konuşmasında Başbakan Yardımcısı Yılmaz’ın, yatırımlar noktasında Bingöl için bir şans olduğunu ve Bingöl’den daha fazla Cevdet Yılmaz’ların çıkması için Bingöl’de okul açtıklarını belirten TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Ben Bingöl’e ilk defa 2002 yılında gelmiştim. O günden itibaren Bingöl’ün gönlümde hep farklı bir yeri oldu; çünkü benim için Bingöl’ün insanı duruşuyla, vakarıyla,  bu toprakların gerçek kimliğini temsil etmektedir. Ben istiyorum ki Bingöl’den onlarca, yüzlerce Cevdet Yılmaz çıksın. Daha fazla Cevdet Yılmaz’lar çıksın diye, ülkeye hizmet, Bingöl’e hizmet etsin diye biz bu okulu Bingöl’e açtık.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Yılmaz ve beraberindekiler sınıfları ziyaret ederek öğrenciler ile bir süre sohbet ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İş adamları ile istişare toplantısı yapıldı

Yapılan okul açılışlarının akabinde Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nı (BİNTSO) ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ve beraberindekiler İşadamları ile bir araya geldi. Yapılan istişare toplantısında görüş alışverişinde bulunuldu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.