banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Kiğı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yalçın, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında eğitimdeki başarı grafiğini yükseltmek amacıyla ilçedeki okul müdürleriyle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan okul yöneticileri, eğitim seviyesinin düzelmesi için yöre insanına büyük görevler düştüğünü, ayrıca, Veli, öğrenci ve öğretmen üçgeni ile başlayan eğitime, atanacak öğretmenlerin tercihlerini memleketlerine yapmalarının gerektiği vurgulandı.

Düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yalçın ise, “Başarının sürekli olması için Öğretmenlerin konut sorunu ve özlük haklarının düzeltilmesi gerekir.” dedi.

Kırsal bölgelere ek destek verilmeli

Altı yıldır Kiğı’da görev yaptığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın, evli öğretmenleri ilçede tutamadıklarını belirterek, “Başlıca sorunumuz konut ihtiyacıdır. Evli, ailece gelen öğretmenleri tutamıyoruz. En fazla bir yıldan sonra eş durumundan, özür durumdan batıya bir şekilde tayin oluyorlar. Bu sorun tüm kırsal bölgelerde geçerlidir. Bir beldenin eğitim seviyesini yükseltmek istiyorsan, orayı cazip hale getirmen lazım. Buradaki öğretmen ile İzmir’deki öğretmen aynı maaşı alıyor, bu durumda kim burada durur? Kırsaldaki öğretmenlerin konut sorunu olmasa ve farklı bir maaş verilseydi, eş durumundan tersine tayin olurdu." diye konuştu.

20 Öğrenciden 15’i ünivesiteye yerleşti

Kiğı Lisesinden 2015 yılında 20 mezun verdiklerini belirten ilçe Milli Eğitim Müdürü  Yalçın, "Öğrencilerimizden 15’i üniversiteye yerleşti. Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş Sınavı TEOG’ da 52 öğrenciden 18’i Anadolu Lisesi, 3’ü Fen Lisesi, 2 İmam Hatip Anadolu Lisesi, 18’i Meslek Lisesi ve 9 öğrencimiz de Fuat Dağıstanlı çok programlı Anadolu Lisesine yerleşti." dedi.

İlçe genelinde 11 okul ortalama 624 öğrenci var

İlçe genelinde faaliyette olan okul ve öğrenci sayısını da açıklayan Yalçın, “İlçemiz genelinde 3’ü merkezde, 4 tane de köylerde olmak üzere toplam 7 ilkokulumuz var. Yine ilçe merkezimizde 3 ortaokulumuz var. Bir tane de ‘Çok Programlı Anadolu Lisemiz’ mevcut. Var olan okullarımızda geçen yıl 624 olan öğrenci sayımızın, bu sene de ortalama aynı sayıda olacağını tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.