banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Bakan Yılmaz: Lise sınavlarına yoğun katılım bekleniyor

Müslüm Aktürk/ANTALYA
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, zorunluluğun kaldırılmasına rağmen liselere giriş sınavlarına katılımın yüksek olacağını söyledi. 

Özel Okullar Derneği tarafından bu yıl 17´ncisi düzenlenen Eğitim Sempozyumu Antalya´nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi´ndeki Kaya Palazzo Otel’de gerçekleştirildi. "Türkiye´de ve Dünyada Değerlendirme Sistemlerin Eğitime Etkisi" başlığıyla düzenlenen ve iki gün süren toplantının açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, daha önce açıklaması yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilave olarak Şubat ayı içinde 5 bin öğretmen alımı daha yapılacağını söyledi. Adrese dayalı liseye geçiş sistemiyle ilgili eğitim bölgelerinin en geç Mayıs ayında açıklanacağını belirten Bakan Yılmaz, öğrencilerin kaç tercih yapabileceğini, hangi kriterlerin yerleştirmede önemli olacağını da anlattı. TEOG'un kaldırılmasının ardından öğrencilere sınava girip girmeyecekleri konusunda fikirlerinin sorulduğu anket çalışmasına da değinen Yılmaz, sınava katılımın yüksek olacağını sözlerine ekledi.
YÖNETMELİKLERDEKİ DEĞİŞİKLİKLER ANLATILDI

MEB daire başkanları Mehmet Baran ve Fettullah Güner ise 100 özel okul kurucusunun katıldığı toplantıda soru cevap şeklinde verimli geçen bölümde sorulan tüm spesifik teknik konularda ki sorulara Milli Eğitim Bakanlığı adına cevap verdiler. Okul kurucularının çok detaylı merak ettiği soruların tamamı cevap buldu. Daire başkanları, 31 Ocak 2017 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliklerdeki değişikliklerle ilgili yeni mevzuatları da anlattılar. Yönetmeliklerdeki değişiklikler şöyle: 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez. Ortak değerlendirme yapılmasına imkân vermek üzere; sınavlar ilgili zümre kararı doğrultusunda okul müdürlüğünce ortak olarak da yapılabilir. Ortak sınavların soruları ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince hazırlanır. İl veya ilçe bazında ilgili zümre kararıyla ortak sınavlar yapılabilir. Gerektiğinde Bakanlıkça ülke veya bölge bazlı olarak ortak sınavlar yapılabilir. Ortak sınavların uygulanması ile ilgili usul ve esaslar Yönerge ile belirlenir.
Çeşitli soruları yanıtlayan daire başkanları, “ülkemizde özel okul kurmayı, müteşebbis olarak risk almalarını, öğretmen istihdamını sağlama, amaca hizmet eden özel okulların açılmasını ve bu okullarda öğrencilerin düzgün okutulmasını, bu kurumların sürdürebilir kılınmasını çok değerli buluyoruz.” dediler. 
Seminerde Prof. Dr. Ömer Açıkgöz de çok verimli bir sunum yaptı. 100 özel okul kurucusu, eğitimci ve MEB yetkililerinin katıldığı toplantıda bu sunumdan da çokça İstifade edildi.
ÖZEL OKULLARIN PAYI YÜZDE 8’LERE ULAŞTI

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal ise yaptığı konuşmada, sempozyuma 204 okul, 85 firma ve 1.300’e yakın eğitimcinin katıldığını belirtti. Özel okulların eğitimdeki payının yüzde 8’lere ulaştığını söyleyen Dal, 2017 yılına kadar 600 binden fazla teşvik müracaatı alındı, yarısından fazlasına verildi. Milli Eğitim Bakanımız şahsında, devlet ve bakanlığından, sağladıkları özel okul teşviki uygulamasının aksamadan devamını isteriz. 1 milyon 200 bini aşkın öğrencimiz var. Bizler ülkemizdeki eğitim kalitesinin artması için bu sayıyı ve oranları daha da yukarı taşımalıyız.” diye konuştu.
MAKSİMUM DÜZEYDE İSTİFADE EDİYORUZ
Çapa Bilim Koleji Eğitim Kurumları Kurucusu Maksut Konyar da, Bakan İsmet Yılmaz ve MEB’in değerli bürokratlarının katıldığı 17. Geleneksel Türkiye Özel Okullar Sempozyumu’nda özel okul temsilcileriyle sektörün sorunları ve “Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Sistemleri” üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını vurguladı. Sempozyumun çok verimli geçtiğini belirten Konyar, şöyle devam etti:
“Antalya'da, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından 17. düzenlenen "Türkiye'de ve Dünya’da Değerlendirme Sistemi’nin Eğitime Etkisi" konulu sempozyum kapsamında gerçekleştirilen seminer ve çalıştayların eğitim camiasına renk kattı. Milli Eğitim Bakanımız ve bürokratları ile birbirinden değerli akademisyen ve eğitim duayeni otoriteler tarafından istatistiklere dayalı birçok aydınlatıcı bilgilendirme ve sunumlar yapıldı. Çapa Bilim Koleji olarak eğitime katkı sunan süreçlerin tamamını takip ediyoruz, amaca hizmet eden bu tür organizasyonlara mutlaka katılım sağlıyoruz ve maksimum düzeyde istifade etmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle her biri ‘Geleceği şekillendirmeye aday, bizlerin yarınları’ olan sevgili öğrencilerimize ve eğitim camiamızın çok kıymetli idareci ve öğretmenlerine başarılı bir eğitim ve öğretim dönemi diliyorum.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.