banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Bakan Yılmaz Günübirlik Şanlıurfa'ya geldi

 

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen Cazibe Merkezleri Projesini Şanlıurfa Uygulamasını yerinde incelemek amacıyla Şanlıurfa’ya geldi. Adıyaman’dan karayolu ile kente Bakan Cevdet Yılmaz’ı, Yıldız Meydanı’nda Vali Nuri Okutan karşıladı.

 

Cazibe Merkezleri’ni Destekleme Programı Şanlıurfa Uygulamalarını yerinde görmek için kente gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile birlikte tarihi sokaklarda yürüyerek, proje kapsamında kamulaştırılıp restorasyonuna başlanılan tarihi urfa evlerini gezdi. .

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz daha sonra Gazezoğlu Kültür Merkezi’ne geçti.

 

Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve ilgili daire amirleri katıldı.

 

Toplantıda Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan bir konuşma yaparak, Şanlıurfa’nın yeni bir başlangıç ve çok güzel bir gelişim sürecine girdiğini belirterek, “Kadim şehir, peygamberler şehri Şanlıurfa. Çok ciddi altyapı ve üst yapı yatırımları gerçekleştirilmiştir. Geçmişte olduğu gibi Şanlıurfa’nın tarihi zenginliğini günümüzde de görmekteyiz. Bütün bölgeye bu kültürel birikimiyle katkıda bulunduğunu biliyoruz. Bu konuda merkezi yönetiminde yakından ilgilendiğini bilmekteyiz. Her ay periyodik olarak ilin yöneticileriyle birlikte toplanıp ilin sorunlarıyla ilgili çözümlerini bulma sorunları giderme yönünde çalışmalarımızı düzenliyoruz. Kültürel çalışmalarımızla cazibe merkezlerimize destek sağlamaktayız. İlgili kurumlar ve çeşitli sivil toplum örgütleriyle toplantılar yapmaktayız” dedi.

 

Cazibe Merkezleri’nin desteklenmesi programı Şanlıurfa Uygulamaları hakkında bilgi veren Vali Nuri Okutan, “Bu cazibe merkezleri maliyeti kendi iç bünyemizde yetiştirdiğimiz ustalarımız ve zanaatkârlarımızla, taş ustalarımızla bu projelerin maliyetini düşürdük. Ne kadar ucuza mal edebiliriz diye, en kaliteli olanını düşündük. Bu projelerin maliyeti 60 milyon TL civarındadır. Fakat bunların tetikleyeceği bütçe ise 300 milyon TL civarında olacaktır. Bölgeyi daha aktif bir hale getirerek hak ettiği konuma getirecektir. Valiliğimiz, belediyemiz, il özel idaresi ve SODES kapsamında başlattığımız eğitimler sayesinde taş ustaları yetiştirdik. Bunları kendi imkânlarımızla yapıyoruz. İhale usulüyle yapmış olsak çok daha yüksek maliyette olacaktır. SODES ve bu projelerimiz birbirini tamamlayan çalışmalarımız, merkezi yönetim desteğiyle yaptığımız çalışmalarımız var. Cazibe merkezleriyle ilgili çalışmalarımız var. Belediyemizin yaptığı çalışmalar var.

 

Haleplibahçeyi, Balıklıgöl kadar ilgi merkezi haline getiriyoruz. Şanlıurfa’yı sosyoekonomik ve sosyokültürel açıdan bölgenin şehir merkezi olarak konumluyoruz. Şanlıurfa burada merkezi konumunu coğrafi konumunu da belirlemek adına yurtiçi ve yurtdışı şehir merkezlerine yakınlığı itibariyle bereket hilali olarak tarihçiler tarafından tabir edilen hilalin tam merkezi konumunda başnoktasında bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Vali Nuri Okutan konuşmasının ardından sunum eşliğinde Şanlıurfa’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ise, Şanlıurfa son derece önemli roller üstlenen bir il olduğunu ifade ederek, “21. yüzyılda da Şanlıurfa tarihine yakışır bir şekilde, yeni bir canlılık görmek istiyoruz o da başlamış durumda. Biz, Şanlıurfa’ya sadece sulama olarak bakmıyoruz. Çok boyutlu bir kalkınma ön görüyoruz. Bunun içinde de mutlaka sosyal boyutlar da mevcut sosyal hayatı mutlaka zenginleştirmemiz gerekiyor. Burada SODES gibi programlarla çok güzel çalışmalar yürütüyoruz. Diğer taraftan kültürel değerlere sahip çıkmak ve o yapıyı yeniden diriltmek gerekiyor. Bu turizm bakımdan çok önemlidir. Urfa’nın turizm potansiyelini görmemek için gerçekten kör olmak gerekir. Keşke daha önceden bu çalışmalar başlasaydı. Buradan da Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum GAP eylem planını ilan ettiği için. İşin ekonomik boyutunu, sosyal boyutunu, altyapıyı ve kurumsal boyutu bu 4 eksen altında da 73 ana faaliyeti 300’den fazla projeyi toplayan bu GAP eylem planını ilan ederek bölgeye yepyeni bir dönem başlatmış oldu. Urfa yepyeni bir döneme girdi. İnşallah bunun sonuçlarını önümüzdeki yıllarda çok daha net bir şekilde göreceğiz. Ben sahada çalışan bütün emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Valiliğimize, belediyemize kültür müdürlüğümüze teşekkür ediyorum ve bu projelere desteklerimiz sürdüreceğimizi söylemek istiyorum” dedi.

 

Şanlıurfa’nın her şeyin en güzeline layık olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, “Alt yapıda, sulamada, toplulaştırmada, yollarda, bütün yatırımlarda destek olacağız. Hem de bu tür sosyal, kültürel ve turizm gibi konularda SODES’le, kalkınma ajanslarımızla destek olacağız. Bu gün işte dinlediğimiz cazibe merkezleri programlarıyla, çeşitli kuruluşlarımız üniversitemiz kanalıyla destek olacağız. Hep birlikte Şanlıurfa’mızı hak ettiği konuma getireceğiz” dedi.

 

Bakan Yılmaz açıklamasının ardından, Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba ve GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile şehir turu attıktan sonra karayoluyla Mardin’e geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.