banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Bakan Çelik, Birecik ve Halfeti de

 

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine gelerek incelemelerde bulundu.

Çelik bu gün ilçe gezileri kapsamında Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile birlikte Birecik ve Halfeti ilçelerinde temaslarda bulundu.

 

İlçe gezilerinde ilk olarak Birecik ilçesine Vali Nuri Okutan ile birlikte gelen Bakan Faruk Çelik burada Birecik Belediye Başkanlığı ziyaret etti.

 

Davul zurna ile karşılanan Bakan Çelik kendisinin gelişinin “onuruna kesilmek istenen boğayı kestirmeyip bağışladı”. Daha sonra Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın makamına geçen Bakan Çelik ve Vali Okutan’a, Pınarbaşı ilçenin ve belediyenin yaptığı çalışmalar ve sorunları hakkında bilgi verdi.

 

Birecik Belediyesi’nin ardından Mehmet Akan Kültür Merkezi’nde yapılacak olan toplantıya yürüyerek geçen Bakan Çelik, yol güzergâhında bulunan esnafları ziyaret etti.

 

Belediye ziyaretinin ardından Mehmet Akan Kültür Merkezine gelen Bakan Çelik burada daire müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Çelik burada yaptığı konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Peygamberler şehri Şanlıurfa’da milletvekili olmak için görevlendirildiğini belirtti.

AK Parti hükümetiyle birlikte Türkiye’nin istikrara kavuştuğunu söyleyen Bakan Çelik; “Geriye doğru gittiğimizde 1966 ila 1970 yılları arasında sayın Süleyman Demirel döneminde de istikrarlı dönem vardı. Rahmetli Özal döneminde de Türkiye cağ atladı. Türkiye’de önemli değişiklikler yapıldı. Şimdi de 2002 den bu yana 8,5 yıldır tek parti hükümeti var Türkiye çok şeyler kazandırdı” dedi.

 

Türkiye’nin 1970’li yılları koalisyon ve sen ben kavgalarıyla geçirdiğini 1990 yılları da kayıp yıllar olarak nitelendiren Bakan Çelik; “Dikkat edin dünya kalkınırken dünya aya gitmenin hesabını yaparken biz sen, ben kavgalarıyla geçirdik. Milletimiz bunu anladı ve bu çözüm yolu değil biz çözüm yolu olmayan yerde olmayalım yeni dönemde diyerek AK Partiye gelerek istikrarı tesis etti” dedi.

 

AK Parti hükümetiyle birlikte Türkiye’nin Dünyadaki ve bölgedeki konumunun arttığını dile getiren Çelik; “Bugün bölgede Türkiye’nin ağırlığı artmış abi devlet konumuna geldi. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türkiye’nin itibarı her yerde artmıştır. Bunun altında biz siyasiler varız ama esas güzel milletimiz var”  şeklinde konuştu.

 

BİRECİK VE HALFETİ TURİZM ALAN OLMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Bakan Çelik Turizm Bakanıyla yaptığı görüşmeler sonrasında, Turizm bakanlığından yetkililerin Şanlıurfa’ya gelerek, buradaki turizm potansiyelinin değerlendirmek sorunların ve çözüm önerileriyle bir rapor hazırlayacaklarını ifade ederek; “İlk icraatımız turizmle Ankara buraya gelecek burada ilk icraatımız turizmle ilgili teknik heyet buraya gelecek karar burada alınacak, çalışma burada yapılacak. Son olarak ta ne yaptığımızı sizinle paylaşacağız. Yani laf üretme dönemi değil iş üretme noktasında olduğumuzun ve öyle çalışacağımızı bilmenizi isterim’’ dedi.

 

FISTIK ‘MARKA’ OLARAK URFA’NINDIR

Şanlıurfalıların en dertli konularından biri olan fıstıkda gündem geldi. “Fıstık diyince akla Gaziantep geliyor Şanlıurfa gelmiyor’’ diyen Çelik fıstık üretiminin merkezinin Şanlıurfa olduğunu reklamının ise Gaziantep olduğunu fıstık markasının tekrar Şanlıurfa’ya kazandırılması için üreticilerle birlikte değerlendireceklerini söyledi.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise yapılan toplantılar hakkında şu bilgileri verdi; “Bakanımız ilçelere yaptığı gezilerin 2. cisini buraya gerçekleştirdi. Burada ilçenin sorunlarıyla ilgili net fotoğrafını çıkartmak ve sorunların giderilmesi için böyle bir programı gerçekleştiriyor”  dedi.

 

Birecik Kaymakamı Oktay Erdoğan’da ilçeyle ilgili genel bir sunum yaptı.

 

 

BKAN FARUK ÇELİK HALFETİ’DE

 

Birecik ilçesindeki temaslarının ardından Bakan Çelik ve Vali Okutan Halfeti ilçesine geçti. Halfeti Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Çelik Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir’i makamında ziyaret etti.

 

Belediye ziyaretinin ardından Bakan Çelik ve Vali Okutan, Şelaleli Konak Konukevine geçerek, ilçe Kaymakamı İsmail Çiçek ve Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir’in de aralarında bulunduğu daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelerek ilçe genelindeki sorunlarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Bakan Çelik ile birlikte ilçe gezileri kapsamında 3. toplantıyı Halfeti’de yaptıklarını belirterek, “Bu toplantılarda Sayın Bakanın bizimle birlikte olması, Şanlıurfa’nın sorunlarını değerlendirmesi bize güç ayrı bir veriyor. Ben de dahil tüm daire amiri arkadaşlarım bu toplantılardan çok faydalanıyoruz.” dedi.

 

Devlet Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa’nın ilçe ve merkezinde yaptıkları toplantılarla ilin genel fotoğrafını çekmeye çalıştıklarını söyleyerek, “İlçelerde bulunan muhtarlarımızdan sivil toplum kuruluşlarımızdan vatandaşlarımız ve yetkililerimizden sorunları kendi ağızlarından dinliyoruz. Amacımız Şanlıurfa’nın sorunlarını tespit edip, buna göre bir çalışma programı hazırlamak” dedi.

 

Bakan Çelik’in konuşmasının ardından muhtarlar ve vatandaşlar taleplerini dile getirdiler. Bakan Çelik de ilgili kurum amirlerinden sorunların giderilmesi noktasında bilgi aldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.