banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Badıllı Aşireti'nde Bayram Şenliği…

Şanlıurfa’nın köklü aşiretlerinden Baydilli (BADILLI) aşiretine mensup binlerce kişi, Kurban Bayramı dolayısıyla Şeyh Zeliha Tepesi’nde kacaklaşarak hasret giderdiler.

Badıllı aşiretinin önde gelen isimlerinden İlyas Badıllı’nın öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Badıllı Bayram Şenliği”nde aşiret mensupları, tüm Türkiye’ye birlik ve beraberlik çağrısında bulundular.

Bayramlaşmaya katılmak üzere sabah saatlerinden itibaren Şeyh Zeliha Tepesi’ne akın eden Baydilli aşiret mensup binlerce kişi uzun araç konvoyları oluşmasına neden oldu.

Badıllı aşiretinin önde gelen simalarından İlyas Badıllı, Miktad Badıllı, Av. Abdulkadir Badıllı, Mehmet Çelik, Abdülkadir Doğan, Mahmut Akar ve diğer aşiret mensuplarınca ayakta karşılanan binlerce kişi, Kurban Bayramı’nın 3. gününü fırsat bularak bir araya geldi ve hasret giderdiler.

Aşr-i Şerif okunarak başlanılan “Badıllı Bayram Şenliği”nde ilk konuşmayı Rışvanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı yaptı.

Geleneksel olarak düzenlenen “Badıllı Bayram Şenliği”nin mimarlarından olan Ali Avcı, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi için bu geleneğin genç nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

BADILLI AŞİRETİNDEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI…

Daha sonra aşiret mensuplarına seslenen Badıllı aşiretinin önde gelen isimlerinden İlyas Badıllı, gerçekleştirdiği konuşmada aşiret mensuplarının Kurban Bayramını kutladığını belirterek, bu önemli günde tüm ülkeye birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Cennet vatanımızı bölmek, parçalamak isteyenleri sert bir dille eleştiren İlyas Badıllı, “Cennet Vatanımız Türkiye, Türkü, Kürdü, Alevisi, Lazı, Çerkezi Zazası hep birlikte kardeştir. Bin seneden beri biz biriz ve inşallah kıyamete kadar beraber kalacağız” dedi.

Badıllı aşiretinin kökeni hakkında katılımcılara bilgi veren İlyas Badıllı, Badıllı aşiretinin aslında gerçek isminin “Beydili” olduğunu hatırlatarak bu ismin günümüzde yanlış telaffuzlar sonucu “Badıllı” şeklini aldığını söyledi.

Badıllı aşireti olarak diğer aşiretler gibi Urfa’nın Kurtuluşu’nda mücadele ettiklerini ve bu yılda şehit verdiklerini kaydeden İlyas Badıllı, “Burada önemli bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Bazı kendini bilmez zavallı kimseler, aşiretlere hor bakarak “Feodal Yapı” olarak adlandırıyorlar. Lütfen rica ediyorum, herkes haddini bilsin. Aşiretlere dil uzatmasınlar. Çünkü Badıllı aşireti, dinine, vatanına, bayrağına bağlı bir aşirettir. Bölücü, ırkçı, bir aşiret değildir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından binlerce davetli Şeyh Zeliha Tepesi’nde ikram edilen öğlen yemeğinden yedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.