banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Aygöl Yılın Kaymakamı Seçildi


 

 

Şanlıurfa Valisi Nuri OKUTAN, Akçakale ilçesinde yaklaşık 3 yıldır görev yapan Kaymakam Şefik AYGÖL’ü yapmış olduğu başarılı çalışmaları nedeniyle Türk İdareciler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak verilen, Yılın İdarecisi Ödülüne teklif etmiş ve Türk İdareciler Derneği seçici kurulunun yapmış olduğu inceleme sonucunda başarılı çalışmalarından dolayı Kaymakam AYGÖL’ü Vali Celalettin Tüfekçi hizmet ödülüne layık görmüştür.

 

            Akçakale’de özellikle eğitim alanında imece usulü yapılan 150 derslik, okul öncesi ve ortaöğretimde yapılan başarılı çalışmalar gençlere yönelik yapılan halk destekli tesisleşme ve başarılı sportif faaliyetler, Akçakale gümrük kapısında geçişleri 5 dakikaya kadar düşüren başarılı çalışmalar ve geçişlerde yapılan büyük kolaylıklar sonucu yapılan rekor geçişler, sağlıkta yapılan başarılı çalışmalar ve köylerde insan odaklı ve köylülerin çalışmalara etkin katılımı ile yapılan başarılı işler bu ödüle layık görülmesinde etkili oldu.

 

Akçakale ilçesinde eğitimde derslik problemi asgari seviyeye indirilmiş, okul öncesi eğitim % 18’den %77’e çıkarılmış lise sayısı 2 iken 6’ya çıkarılmış ve liseye kayıt oranı mezun olan öğrencilerin % 22’den %77’ye çıkarılmış ve SBS sınavlarında kazanan öğrenci sayısı 28’den 283 öğrenciye çıkarılmıştı. Sağlık alanında yapılan çalışmalar sonucu Akçakale sağlık açısında Şanlıurfa’da sondan ikinci sıradayken geçen ay içerisinde yapılan kalite denetim kontrollerinde il birincisi olmuştu. İlçeye Sentetik Çim Semt Sahası, Gençlik Merkezi Gençlik Lokali, Fitness Salonu kazandırılmıştı. Köylerde 150 derslik 18 cami 16 cami lojmanı ve 11 adet taziye evi devlet ve vatandaş işbirliğiyle yapılmıştı.

 

Bu ödül Akçakale’de büyük sevinçle karşılanırken, İlçe Belediye Başkanı Ecz. A.Hâkim AYHAN bu ödül bizleri çok gururlandırdı ancak bizim için sürpriz olmadı sayın kaymakamımız bunu fazlasıyla hak etti, bizler halk olarak ilçemizde yaptıkları olağanüstü çabalarından dolayı müteşekkiriz” dedi.

 

Kaymakam AYGÖL’ün ödülünü 10 ocak idareciler günü dolayısıyla Ankara Rixos Grand Otelde yapılan programda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden alması bekleniliyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.