banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Ayakkabıcılardan Tirit ziyafeti

Eskiciler ve Kavaflar Odası “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle Tirit ziyafeti verdi.  Geleneksel hale getirilen tirit ziyafetine katılımın daha çok ayakkabıcılar esnafı oluştursa da,  halkın her kesiminden de katılımın yüksek olduğu gözlerden kaçmadı.

 

Her yıl düzenli olarak verilen Tirit yemeğine sabah namazından hemen sonra başlandı ve dağıtım saat dokuza kadar sürdü. Yaklaşık beş bin kişiye ikram edilen Tirit yemeğine; 500 kilo et, 50–60 kova yoğurt ve 2500 ekmek kullanıldı.

 

Dabakhane camii avlusunda dağıtılan tirit ziyafetine esnaftan katılımın yüksek olduğunu söyleyen, Eskiciler ve Kavaflar Odası başkanı Mehmet Ali Karadağ; “Emeği geçen, maddi ve manevi olarak yardımda buluna tüm Müslümanlardan Allah razı olsun” dedi.

 

Daha sonra yapılan şükür ve yemek duasıyla beraber ziyafet son buldu.

 

Haber: Mehmet Emin Kuş/ www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.