banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Avrupalı Eğitimciler Şanlurfa' da

İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek Lisesi’nin Avrupa Birliği projeleri kapsamında koordinatör olarak hazırladığı Öğrenme ve öğretme arasındaki ilişkiyi değerlendiren VALERIA PLUS PROJESİ 4. Uluslararası Ortaklık Projesi’ne katılan Avrupalı konukları toplantıya katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.
Dedeman Otelinde yapılan ve 3 gün sürecek olan toplantının açılışına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırıcı Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf Kır, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hülya Aydoğdu katıldı.
Proje ortaklarını Şanlıurfa’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hülya Aydoğdu “Bizlerin amacı, iş gücü piyasasına, rekabet koşullarına göre öğrencilerimizi en iyi şekilde hazırlamak, dünyayı tanıtarak, dünya kültürleri ile kendi kültürlerini benimseyerek yetenekli bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bunun için de ekibimizle birlikte büyük emek sarf ediyoruz. Bu projenin İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek Lisemize ve diğer proje ortaklarımıza yarar sağlayacağını, yeni bir bakış yeni bir kazanım sağlayacağını düşünüyorum. Sizleri burada görmekten gerçekten çok mutluyuz ve sevinçliyiz Hepimizin bu projeden çok büyük beklentileri var ve hayal kırıklığına uğramadan bu projeyi hep birlikte sürdürürüz" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, "İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek Lisesi'nin gerçekleştirdiği projesi kapsamında sizleri aramızda görmekten son derece mutluyuz. Program dahilinde sizlerle olmaktan onur duyacağız. Ben bu projede emeği geçen başta Okul Müdürümüz olmak üzere herkesi kutluyor toplantıların başarılı geçmesini diliyorum” dedi.
Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ise yaptığı konuşmada, “İnsanların değişmesi ve gelişmesi için iki şey çok önemlidir. Bunlardan birisi çok okumak, diğeri ise çok gezmektir. AB Projelerinin bu konuda önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.
Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapma imkanı veren bu projelerin eğitimde kalitenin artmasına katkı sağladığını belirten Aylın Kırcı Duman, “AB projelerinin kültürel diyaloğu sağlayarak dil öğrenimini teşvik ettiği ve ülkeler arası kültürel bir iklimin oluşturulmasına da katkı sağladığına inanıyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
İtalya, Fransa ve İspanya’dan toplam 42 eğitimcinin katılacağı toplantı 3 gün serecek olup, Şanlıurfa’nın da tarihi, turistik yerlerinde görme fırsatı bulacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.