banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Aslan Üniversite Öğrencilerine Konferans Verdi

Karaköprü Kız Yurdunun konferans salonunda düzenlenen konferans'ta Sosyolog Mehmet Guli Aslan Popüler Kültürün zararlarını ve kitle iletişim araçlarının doğru kullanımı hakında bilgi verdi.

Kitle iletişim araçlarının doğru kullanılması gerektiğine değinen Aslan; "Kitle iletişim araçları arasında yer alan gazete, televizyon, radyo ve internetin sadece birer haber verme amaçları yoktur. Zaten ilk yaygınlaşan radyoyu Hitler propaganda amacıyla kullandığına tarih şahittir. bu kitle iletişim araçlarının propaganda amaçlı kullanımı belki hitler başlattı ama günümüzde hala yaygın bir şekilde bu amaçla kullanılmaktadır" dedi.

Sosyal medyanın da doğru kullanılması gerektiğini dile getiren Aslan, Sosyal medyanın arka planında bir kişiyi analiz edebilen programların olduğunu, bu programlar sayesinde Sosyal medya üzerinden reel öfkeler kışkırtılarak bir isyana dönüştürüldüğünü söyleyerek gençlerin sosyal medyayı kullanırken daha dikkatli olmalarını tembihledi.

Etkinlikleri düzenleyen Yurt Müdür Vekili Zeliha AĞDEMİR, amaçlarının  Kurum yurtlarında barınan öğrencilerin, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Ağdemir; "Bu tür programlarla milli, manevi değerleri yaşatmak, tarih ve medeniyet bilinci oluşturmak istiyoruz. her öğretim yılında, yetkin ve alanında tanınmış akademisyen, yazar, şair, tarihçi, sosyolog, fikir adamı, sanatçı, sporcu, gazeteci vb. kişilerin katılımıyla sanatsal ve kültürel etkinlik projeleri imkânlar ölçüsünde ve ilde bulunan üniversite ve diğer kamu kurumlarının desteği ile gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Bu etkinlikler kapsamında, uyum programları, kariyer seminerleri, farkındalık konferansları, çeşitli atölyeler, dil kursları ve el sanatları kursları verilmektedir" diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.