banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

ALMANYA'DAKİ FUARDA URFA STANDI AÇACAKLAR

 


Almanya, Avusturya, Belçika, İsveç ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde milletvekili olarak görev yapan 10'u Türk, 2’si Alman parlamenter’in Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın davetlisi olarak geldiği kentten olumlu izlenimlerle döndü. Şanlıurfa Belediyesinin organize ettiği  ”Avrupa’da Urfa Turizminin Yeri “Konulu panele katılan ve 5 gün boyunca Şanlıurfa’da bulunan Avrupalı Parlamenterler ülkelerine dönüş yolunda ortak kararlar aldılar.


Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, eşi Gül Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ’ın bir an olsun yalnız bırakmadığı Avrupa Parlementer, Almanya’da Urfa turizmini tanıtmak için fuarlarda stant açacaklarını belirttiler. Almanya’da fuar organizasyon işi de yapan Alman asıllı Andre Tiefuhr, stantlarından birini Urfa turizmine ayıracağını söyledi.

OTEL YATIRIMI YAPACAK OLAN VURAL ÖGER, ALMANYA URFA UÇAK SEFERLERİ İÇİN DE DEVREDE

Geçtiğimiz aylarda Öger Tur'u 30 milyon dolara İngiliz Turizm Devi Thomas Cook'a satmasıyla dikkatleri üzerine çeken Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili ve İşadamı Vural Öger’in de aralarında bulunduğu Avrupalı parlamenterler, Almanya Şanlıurfa uçak seferlerinin de başlatılması için çaba harcayacaklarını aktardılar. Turizm şirketinin yanı sıra havayolları şirketi de bulunan Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili ve İşadamı Vural Öger, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile yaptığı görüşmede Berlin Urfa uçak seferlerini başlatmak için çalışma içerisine gireceğini aktardı. Şanlıurfa’ya otel yatırımı da yapacak olan Vural Öger’in kente ailesi ile birlikte yeniden geleceğini belirtti.

ALMAN HARTMANN: URFA’NIN TURİZİM ELÇİSİ OLDU

Almanya'nın Delmenhorst kentinin Hıristiyan Demokrat Parti Eyalet Milletvekili Swantje Hartmann, ise “Urfa’nın kültürünü tanıtmak için ne gelirse yaparım ve yapacağım da. Ben buna varım. Daha çok insanların buraya gelmesini sağlamak için yapabileceğim her şeyi yaparım.”dedi

URFA’YA BİR TIR DOLUSU TEKERLEKLİ SANDELYE GÖNDERECEKLER

Avrupalı parlamenterle zaman zaman bir araya gelen Şanlıurfalı iş adamı İbrahim Toru ile yaptıkları görüşmede bir TIR dolusu tekerlekli sandalye gönderme çalışması başlatacaklarını aktardılar.Alman Parlementerlerden Murat Kalmış’ın teklifine Urfalı iş adamı İbrahim Toru sıcak baktı. TIR’ı Almanya’ya İbrahim Toru gönderecek. Parlamenterler de bir TIR dolusu tekerlekli sandalyesi toparlayacak.TIR’ın gönderilmesini ve ulaşım masraflarını da Urfalı işadamı İbrahim Toru karşılayacak.

HARRANLI ŞAHAN’A DANİMARKADAN EĞİTİM DESTEĞİ GELDİ

Avrupa ülkelerinde milletvekili olarak görev yapan 10'u Türk, 2’si Alman parlamenter’in Şanlıurfa çıkartmasının verimliliği yalnızca alınan karlarla sınırlı kalmadı. Danimarka Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Hüseyin Araç’ta Harran Gezisi sırasında karşılaştığı bir kız çocuğunun okula gitmediğini öğrenince okula gitmesi durumunda eğitim masraflarının tamamını karşılama kararı aldı. Harran’ın Göktaş köyünde 8 çocuklu bir ailenin kızı olan Şahan Çiftçi’nin ailesini ziyaret eden Danimarka Milletvekili Hüseyin Araç aileyi ikna ederek Şahan’ı okula göndermelerini istedi. Şahan’ın annesi Hatice ve babası İbrahim Çiftçi ile görüştükten sonra hesap numaralarını alan Danimarka Milletvekili Hüseyin Araç, ayda 150 Avro harçlık göndereceğini ayrıca bütün kırtasiye eğitim ihtiyaçlarını da eğitim öğretim sezonun belirli dönemlerinde kargo ile gönderme sözü verdi. Danimarka Türk Milletvekili Hüseyin Araç “Böyle hayırlı bir yardımı yapmama vesile olan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya teşekkür ediyorum. Belki bundan sonra okur kendisine ailesine memlekete dünyaya faydalı bir insan olur. Bunda benim katkım olursa mutluluk duyarım. Çünkü bende fakir bir aile çocuğuydum. Kendimde o sızıntıları çektim bilirim onun için böyle bir şey yaptık. İnşallah iyi bir sonuç verir.”dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.