banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

ALES'e girecekler dikkat! 2018 ilkbahar başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na 7-15 Mart tarihleri arasında elektronik ortamdan başvuru yapılacağını duyurdu:  "2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES İlkbahar Dönemi) 6 Mayıs 2018 tarihinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı) uygulanacaktır. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2.5 saat) olacaktır. Sınava başvurular, 7– 15 Mart 2018 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacaktır. Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almakta olup Ek’te yer alan kılavuzun başvuru öncesi dikkatle incelenmesi gerekmektedir."

ALES İLK BAHAR SINAVI NE ZAMAN?  
ALES ilkbahar dönemi sınavı, bu dönem 6 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.
Bu sınavın tamamlanmasının ardından sonuçlar, 7 Haziran Perşembe günü açıklanacak.  
ÖSYM DUYURDU E-ALES GELİYOR…
 ÖSYM Twitter hesabından E-ALES ile ilgili duyuru yayınladı. Daha önce ÖSYM e-Ales üzerine bir deneme sınavı yapmış ancak sınav resmi olarak geçerli sayılmamıştı. 
e-ALES nasıl olacak?
 Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen deneme sınavına göre “e-ALES Deneme Sınavı'nda (e-ALES Deneme 2017/1) diğer elektronik sınavlardan farklı olarak adaylara karalama kağıdı dağıtılacaktır. Bu karalama kağıdının sisteme giriş sırasında adayla ilişkilendirilmesi gerekmektedir” açıklaması yapılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.