banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Akçakaleli öğrencilere 15 Temmuz Darbesi anlatıldı

Akçakale Öğretmenler evi Konferans salonunda gerçekleştirilen program’a Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinden, Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, Cumhuriyet Başsavcısı Samet Can Acar, Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan, İlçe milli eğitim müdürü Halil Tekyıldız, Ak Parti ilçe başkanı İbrahim yıldık, MHP İlçe başkanı İsa Yıldızoğlu, Hüda- Par ilçe başkanı Halil Aydın, Eski dönem belediye başkanı Ahmet Akay, belediye meclis üyeleri, Ak Parti ilçe teşkilatı, Şehit Astsubay Halil Kanat Anadolu Lisesi Okul müdürü Mustafa Şahin, sivil toplum Kuruluşu başkanları, Okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katılım gösterdi.

Akçakale Şehit Astsubay Halil Kanat Anadolu Lisesi yöneticilerinin hazırladığı Program’da 15 temmuz Darbe kalkışması ile ilgili olarak öğrencilere yaşanılan olayları anlatan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinden, Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri ve Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan, o anları anlatırken duygulu anlar yaşadı. Darbe girişiminin Fetullahçı terör örgütü tarafından bu ülkeye ihanet edilerek gerçekleştirildiği ni anlatan siyasiler, bu örgütün devletin en ince noktalarına kadar sızdıklarını, bunların temizlenmesi için mecliste çalışmaların devam ettiğini belirttiler.

Fetullahçı terör örgütünün Avrupa ülkeleri ve emperyasilist güçler tarafından, desteklendiğini, ifade eden Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan; “ yapılan tüm ihanetlere Rağmen Yüce türk milletinin bu darbe girişiminine karşı canlarını mallarını, ortaya koyarak cesurca sokaklara dökülen bu aziz Türk miletinin püskürttüğünü belirtti.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri , 15 temmuz gecesi Hain fetüllahçı terör örgütü’nün dış güçlerden beslenerek gerçekleştirdiği darbe girişiminin, halkın iradesi ile bertaraf edildiğini, Halkın iradesinin temsil edildiği Meclisin bombalanmasının halkın iradesine vurulan en büyük darbe girişimi olduğunu belirterek, Halkın kendi silahlarıyla kendi halkını vuran bir zihniyetin bu ülke’de artık hukuki anlamda cezanlandırılacağını, bundan sonraki süreçtte bu örgütün ülke’den temizlenene kadar tüm terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edileceğini ifade etti.



Akçakale Belediye başkanı Abdulhakim Ayhan İse; 15 Temmuz gecesi bir arkadaşım beni Rusya’dan aradı. Ülkenizde darbe var diyince o an televizyonu açtım. Köprüler kapatılmış haberi son dakika olarak veriliyordu. Hepimiz aslında bu olaya inanmak istemiyorduk. Fakat Gördükki bu ülke’ye ihanet eden Fettüllahçı terör örgütü halkın iradesini hiçe sayarak Türk silahlı kuvvetlerimize sızmış, bu ülkeyi bölmek parçalamak için dış güçlerin maşası olmuşlardır. Halkımız’da, sayın Cumhur başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın Çağrısına kulak vermiş meydanlara inerek, Fetullahçı terör örgütünün ülkemizi ele geçirme girişimini sonlandırmışlardır. Ben Bu darbe girişiminde Halkımızın dik ve onurlu duruşu karşısında saygıyla eğiliyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle bir olay yaşatmasın”dedi.

Gerçekleştirdikleri programa konuşmacı olarak katılım gösteren Ak Parti Milletevkilleri ve tüm katılımcılaraTeşekkür ettiğini belirten, Akçakale Şehit Astsubay Halil Kanat Anadolu Lisesi müdürü Mustafa Şahin, Amaçlarının genç öğrencileri bilinçlendirmek, ve ülkelerine olan vatan sevgisini aşılamak, ülkede bulunan terör örgütlerine karşı mücadelede, geleceğin genç nesillerini birlik ve baraberlik noktasında hareket etmelerini sağlamak için böyle bir program düzenlediklerini ifade etti.

Yapılan Konuşmaların ardından “15 temmuz Darbe girişimi” adlı program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.