banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

AKÇAKALE'DE 22'NCİ TAZİYE EVİNİN TEMELİ ATILDI

Akçakale Kaymakamlığı, köylerde örnek teşkil edecek model taziye evi projesini, devlet-vatandaş işbirliği ile Nimet köyün de yapılan temel atma törenlerine devam edildi.

 

         Törene Akçakale Kaymakamı Sayın Şefik AYGÖL, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa TEMELCİ, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Köy muhtarı ve köylü vatandaşlar katılım gösterdi.

 

         Köylerin önemli ihtiyaçlarından biri olan taziye evi projesi ile köylere yeni bir sosyal alan kazandırılması düşünülüyor. Taziye evi ile birlikte, köy muhtarlık hizmet binasının da aynı yapı içinde inşa edileceği ve köyün kimlik bilgileri ile veri tabanı oluşturulacağı ifade edildi.

 

         Akçakale köylerine bu köyle beraber 22’nci taziye evi temelini attıklarını belirten, Kaymakam AYGÖL; "İlçemizde okul, cami lojmanlarından sonra üç aydır başlatmış olduğumuz ve insanımızın ihtiyacı olan taziye evlerinin yirmi ikisinin temelini atmış bulunuyoruz. Bu çalışmalar devlet ve vatandaş işbirliği içinde yapılıyor. Bu taziye evlerimizi sadece taziyelerimiz için değil, vatandaşlarımız da bu mekânlardan istifade edeceği şekilde düzenlenecektir. Ayrıca bitişiğinde muhtarlarımıza ait bir mekân olacak, bu mekânda muhtarlarımız köy ile ilgili bilgileri burada muhafaza edecekler. Şu anda köylerimizde taziye evi için köylerimiz sıraya geçmiş durumdalar. Ben Akçakaleli vatandaşlarımızın eğitimde imece usulü ile verdikleri desteği, taziye evi yapımında da göstereceklerine inanıyorum. Emeği gecen vatandaşlarımıza ve kamu görevlilerimize teşekkür ederim”.dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.