banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

Akçakale Milli Eğitim'de eneler oluyor?

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun; "Türkiye’ye büyük bedeller ödetmiş olan vesayetçi anlayış, bazen üniversiteleri, bazen yargı içerisindeki kollarıyla adaletin tecelligâhı olan mahkemeleri ve uzun yıllar boyunca da tank paletleri ve soğuk namlularla tüm milleti ablukaya aldı. Ne mutlu ki, atılan demokratik adımlar ve arka arkaya yayımlanan paketlerle birçok vesayet son verilmiş, vesayetçiler de yaptıklarının cezasını daha önce kontrollerinde olan mahkemelerde okunan kararlarla çekmişlerdir. Ancak ne yazık ki, Şanlıurfa da halen bazen kurumlar üzerinde ve özellikle Akçakale ilçemizde geleneği eski ama yeni mekteplerden mezun vesayetçiler bürokrasinin üzerine kâbus gibi çökmüşlerdir. Bizim sendika olarak adına oligarşik bürokrasi dediğimiz bu vesayet, eski Türkiye’nin özlemi içerisinde olan, demokrasiyi sadece dilde kalması gereken bir şey olarak algılayan zihniyetin istediği yönetim şeklidir.

Varlığımızı her türlü vesayetin karşısında olmaya adayan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi, bu güne kadar susmadığı gibi bundan sonra da susmayacaktır. Suriye’de devam eden yıkıcı etkileri Akçakale ilçemizi de vuran iç savaş ortamında ilçenin eğitim ile ilgili sorunlarını sabırla çözmeye çalışan, dur durak bilmeksizin çalışarak Akçakale’yi özlenen eğitim ortamına kavuşturmaya çalışan Akçakale Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, bu vesayetin gölgesinde hizmet üretmeye çalışmışlardır. Eğitim kalitesini arttırma hususunda en yetkili ağızların bile yerel güçlerin vesayetine teslim olduğu, devlet görevlilerinin aşiret reisi gibi sorun halletmeye çalıştığı bir ilçede Milli Eğitim Müdürlüğünden ne gibi taleplerin olacağı çok açıktır. Bugüne kadar bu taleplerin karşısında sabırla direnen arkadaşlarımız, yalnızlaştırılmış ve destek bekledikleri devlet yetkililerinden nasihat bile değil, karşıtlık görmüşlerdir.

Tüm bu gelişmeler ışığında bu arkadaşlarımız, Akçakale ilçesinde eğitim faaliyetlerinin engellenmesinden dolayı, hizmet üretemez hale gelen Milli Eğitim Müdürlüğünden ayrılmayı kendi iradeleriyle uygun bulmuşlardır. Bu tarihten itibaren kendi okullarında eğitim neferi olarak hizmet etmeye devam edecek arkadaşlarımız, vesayetçilerin oyunlarına alet olmamışlar, bundan sonra da olmayacaklardır. Biz de Eğitim-Bir-Sen olarak Akçakale Milli Eğitim Müdürlüğünde devam eden vesayeti deşifre etmek ve sorumluların cezalandırılmaları için il merkezinde ve genel merkez düzeyinde her türlü girişimde bulunacağımızı ilan ediyoruz. Bu istifalar, çamurla bulanmış bir suya dışarıdan sürekli temiz su ekleyerek suyu temizleme iradesi olarak algılanmalıdır. Arkadaşlarımız bundan sonra yapacakları çalışmalarla Akçakale’ye daha iyi hizmet etmenin yollarınıarayacaklardır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.