banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Akabe bölgesinde elektrik isyanı

Sıcakların tavan yaptığı Şanlıurfa’da, Ramazan orucu ile beraber elektrik tüketimin artması nedeniyle bir çok bölgeye hiç elektrik verilmiyor.

 

Şanlıurfa’nın bir çok mahallesi karanlıkta iftar ederken, gündüzleri ise elektrik olmadığı hem iş araçlarını kullanamıyorlar hem de klimaları çalıştıramıyorlar.

 

İki gündür elektriklerin gün boyu kesilmesine kızan Akabe (SSK bölgesi) bölgesi esnafı adeta isyanlarda.

SSK Caddesinde esnafa elektriği sorduk. İşte aldığımız cevaplar; Ramazan ayı olması nedeniyle fazla enerjinin tüketildiği Şanlıurfa’da esnaflık yapmanın da zor olduğunu belirten Kasap dükkanı işleten Halil Toprak; “Elektriğin kesik olması nedeniyle dolap çalışmıyor. Havaların aşırı derecede sıcak olmasından dolayı etler kısa sürede bozuluyor. Hem maddi kaybımız oluyor hem de müşteri bulamıyoruz” dedi.

 

Yine bir başka esnaf Eyyüp Demir ise; “Terzi dükkanı işletiyorum. Elektriklerin gün boyu kesik olmasından dolayı hiçbir elbise dikemiyorum. Müşterilerden aldığım siparişler duruyor” dedi.

 

 

Market çalıştıran Mevlüt Çolak’da bir çok eşyasının bozulduğunu belirterek; Bu aziz mübarek Ramazan ayında sabrımızı zorluyorlar. Elektrik kesintisi bize oldukça maliyet çıkarıyor. Bir an önce yetkililerin sorunumuza duyarlılık göstermesini bekliyoruz” dedi.

 

Cadde esnafından Berber Hüseyin Çolak ve Beyaz Eşya Satıcısı Şerif Yetim’de “Aziz mübarek günde insanları yormanın doğru olmadığını ve yetkilileri göreve davet ettiklerini” söylediler.

Haber; Mehmet Emin Kuş / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.