banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Aile Hekimi Bilgilendirme toplantısı

Şanlıurfanın Akçakale İlçesinde Toplantıda, Aile Hekimi Bilgilendirme toplantısı yapılsı.

Aile hekimliği uygulaması hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman CERRAH bu uygulamanın neler getireceğini, nasıl uygulanacağını, aile hekimi seçimini, Toplum Sağlığı Merkezi ve işlevlerini anlattı.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman CERRAH, Aile hekimi, yaş ve cinsiyeti ne olursa olsun kişiyi bir bütün olarak incelemek için eğitilmiştir. Akut ve kronik hastalıkların tedavi edilmesine ek olarak hastalıkların gelişmesini önlemek amacıyla düzenli sağlık taramalarını gerçekleştirir ve sağlıkla ilgili konularda danışmanlık hizmetini sağlar dedi. Toplantıya, Sağlık Grup Başkanı H.Ertan GÜLER ve ilçedeki daire amiri de katıldı.

Akçakale Kaymakamı Sayın Şefik AYGÖL yaptığı açıklamada ; “Sağlıkta Dönüşüm Programının önemli adımlarından birisi olan Aile hekimliği uygulaması ile İkinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarındaki iş yükünü azaltacak,  Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak tanı ve tedavi hizmetlerinin, bireylerin kendi seçebileceği doktorlar tarafından yürütülmesi amaçlanmış ve Akçakale’de 80 bin üstü nüfusa 23 tane aile hekiminin atandığını, 13 Aralık 2010 tarihi itibariyle göreve başlayacak olan aile hekimine 3650 kişi düşeceği, ayrıca Toplum Sağlık Merkezin’ de 6 adet pratisyen hekim ve Teknik personel görev yapacak.” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.