banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

AİÇÜ'de Oryantasyon Eğitimi tamamlandı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Eğitim-Öğretim Komisyonu Başkanlığı’nca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat’ın koordinatörlüğünde hazırlanan 64 saatlik oryantasyon eğitimi tamamlandı. Oryantasyon eğitiminde 3 bin 500 birinci sınıf öğrencisi ile hocaları bir araya geldi.

Oryantasyon eğitimde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat, başarıya dair tecrübelerinden bahsederek, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin Ağrı'ya ve üniversiteye kolay adapte olabilmeleri, haklarını ve sorumluluklarını bilerek nitelikli bir öğrencilik geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimde, henüz genç bir eğitim yuvası olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin yerleşkesinde öğrencilerin nasıl vakit geçirebileceği, genel itibariyle üniversitenin ve akademik kariyer basamaklarının ne olduğu ve öğrencilerin hedeflerine nasıl ulaşabilecekleri hakkında bilgi verildi.

Oryantasyon eğitimi kapsamında seminer veren Öğr. Gör. Candan Koçak ise "Bu eğitimle, öğrencilik hayatınızın niteliğini artırmak, mevcut haklarınız ile sorumluluklarınızı hatırlatarak olası itilaf durumlarını çözüp sizlerin zarar görmesini engellemek, en önemlisi daha etkin ve verimli bir öğrenim hayatı gerçekleştirmenizi sağlamayı amaçlıyoruz." dedi. 

Düzenlenen 32 oturum, bölüm hocalarının iş olanakları hakkında bilgi vermesi, soru ve cevaplarla karşılıklı sohbet havasında gerçekleşti. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.