banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Ağrı'da 'Okullar renkleniyor' projesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Okullarımız Renkleniyor' projesi kapsamında, kentteki anaokulları ile ilk ve ortaöğretim okullarındaki görsel sanatlar dersi öğretmenleri, öğrencilerle birlikte okulun bahçesi ve iç duvarlarını resim ve çeşitli figürlerle süslemeye başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, okul öncesi ile ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrencilere sanat zevkini aşılamaya çalışan ve onların  becerilerini geliştiren derslerden biri de görsel sanatlar dersi olduğunu söyledi.

Görsel sanatlar dersinin, küçük çocukların ve gençlerin ilgisini çeken ve onları yaratıcı olmaya sevk eden etkinlikler içerdiğini ifade eden Dursun, “Bu tür derslerde çocuklar bir ürün oluşturmanın heyecanını yaşarlar ve bu durum onları son derece mutlu eder. Aynı zamanda onların kas gelişimini ve becerilerinin artmasını sağlar. Ayrıca estetik duygularını geliştirdiği, düşünce ve iradelerini de güçlendirmelerine imkân  verir. Bu projede öğretmen-öğrenci işbirliği ile yapılacak olan okul duvarlarını renklendirme çalışmaları, öğrencilere grupla iş yapma becerisi kazandırılacak, arkadaşlarıyla ilişkilerini güçlendirecek, çocuk, resim yaparak aynı zamanda çevresi ile iletişimde girecektir.” dedi.

Projenin anaokulları ile ilk ve ortaöğretim okullarındaki görsel sanatlar dersi öğretmenlerinin öğrencilerle birlikte okulun bahçe ya da iç duvarlarında uygun görülen yerleri resimlerle veya çeşitli figürlerle süslenmesini içerdiğini belirten Dursun, “Projeyle görsel sanatlar dersiyle okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında sanat zevkini aşılamak, çocukların ve gençlerin grup çalışması ile arkadaşlık ilişkilerini güçlendirmek, gençlerin ve çocukların güzel görünümlü resimlerin bulunduğu bir okulda daha neşeli ve verimli saatler geçirmesini sağlamak, milli ve yöresel motifleri öğrencilerle buluşturarak milli kimliğin oluşturulmasına katkı sağlamak hedefliyoruz. Proje kapsamında ilk olarak pilot seçtiğimiz Kadir Has Ortaokulu, Alpaslan Ortaokulu, Selahattin Eyyübi Ortaokulu, Akşemsettin Ortaokulu ve birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarında çalışmalar devam ediyor. Haziran 2016 yılında bütün okullarımızda bu çalışmayı başlatacağız. bu vesile ile emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.” diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.