banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Ağrı'da İlköğretim Haftası kutlamaları yapıldı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, İlköğretim Haftası dolayısıyla düzenlenen törende, Abide Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Ardından Spor Lisesi salonunda devam eden törende, İl Milli Eğitim Müdürü  Dursun bir konuşma yaptı.

Dursun konuşmasında,"İlköğretim Haftası’nın çağdaş eğitimin gereklerinin konuşulduğu, ilköğretimin öneminin kişiye ve topluma sağladığıyararlarının anlatıldığı bir haftadır. İlköğretim davası insan olma davasıdır. İlimizde 171 bin öğrenci, 8 bin öğretmen ve bin civarında eğitim yuvasıyla eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Hiç bir öğrencimizin eğitim öğretimden mahrum kalmaması adına bakanlığımız ortaokulu ve lisesi bulunmayan yerleşim yerlerindeki bütün öğrencilerimizi, ya taşıma merkezlerindeki okullarımıza taşıyor, ya da çok uzak olup taşınamayan yerlerdeki öğrencilerimizi  YBO'lar ve pansiyonlarda barındırıyor. " dedi.

Konuşmasında velilere de seslenen Dursun, "Sizlerin ve bizlerin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi; öğrencimize, öğretmenimize ve okulumuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle öğretmenlerimizi ve okullarımızı devamlı ziyaret ediniz, öğrencinizle ilgileniniz. Öğrencinizi yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de takip ediniz. Çocuklarımızı hep birlikte bu günden yarının dünyasına söz sahibi olacak şekilde yetiştirmek için, öğretmen-veli el ele vermek zorundayız. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizin İlköğretim Haftası’nı kutluyor, yeni öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyor, sağlıklı iyi yetişmiş nesillerle, milletçe barış ve huzur içinde nice öğretim yıllarında buluşmak temennisiyle saygılar sunarım." şeklinde konuştu.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Sedat İnci, refahın yaşanmasında eğitimin etkili olduğunu vurgulayarak,"Günümüzde toplumların kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinde en etkili unsur eğitimdir. Ancak insanların ve toplumların büyük bir hızla değişen ve gelişen günümüz şartlarına ayak uydurabilmeleri, eğitim öğretim kalitesinin sürekli yenilenmesi ve iyileştirilmesi ile mümkündür. Bu bağlamda, ilimizde eğitim kalitesinin daha üst seviyelere çıkarılması yönünde, son yıllarda milli eğitim yatırımlarında büyük bir atılım gerçekleştirilmiş olup, hem fiziki hem de teknolojik yatırımlar hızla devam etmektedir. Milli Eğitimdeki arkadaşlarımız, siz öğretmen ve öğrencilerimiz tatil yapıp dinlenirken, yeni eğitim yılına sorunsuz geçiş yapabilmek için bütün bir yaz geceli gündüzlü  çalıştılar. Şunu itiraf edebilirim ki, başta Sayın Valimiz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüz, okul müdürümüz tatil yapmadılar. Okullarımızın neredeyse tamamını bizatihi ziyaret edilerek, tespit edilen eksikliklerin ve personel ihtiyacının giderilmesi için çalıştılar " ifadelerini kullandı.

Program konuşmaların ardından öğrencilerin şiir okuması ile devam etti.  

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.