banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Afet Koordinasyon Merkezi Açıldı

Avrupa Birliği ve Türkiye Hükümeti tarafından finanse edilen GAP Bölgesinde sele maruz kalan alanlarda sel riskinin azaltılması (GAPSEL) hibe programı kapsamında Şanlıurfa Belediyesi’nce uygulanan “Afet Koordinasyon Merkezi Binası ve Donanımları” düzenlenen törenin ardından hizmete girdi.

       Törene, Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Belçika Büyükelçisi Sn. Pol de Wittle, AB Türkiye Delegasyonu Baş Kâtibi Javier Menendez Bonilla, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Mehmet Fevzi Yücetepe, M.Emin İzol, Mahmut Kırıkçı, İbrahim Güllüoğlu, Ahmet Al, belediye birim amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

      Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Afet Koordinasyon Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, 2006 yılında Şanlıurfa’da yaşanan ve can kaybına neden olan sel felaketini hatırlatarak, Bölgesel Afet Merkezi’nin gerekliliğini vurguladı.

     Fakıbaba “Toplam 1 milyon 650 bin avro bütçeyle yapılan Afet Koordinasyon Merkezimizin yüzde 55’i AB fonlarından hibe ile yüzde 45’i ise belediyemiz bütçesinden karşılanmıştır. Ayrıca selin sebep olduğu sosyal ekonomik zararların azaltılmasına yönelik halkın bilinçlendirilmesini amaçlayan bir sosyal proje olan Güvenli Yaşam Projesi de 143 bin avro hibe ile tamamlanmıştır. İnsan odaklı hizmet anlayışımızda değil bir kişinin ölmesi malına zarar gelmesi bile bizim için çok üzücüdür. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar bu iki projemize verilen destekle önemli bir boyut kazanmıştır. Urfa Bölgenin en modern Afet Koordinasyon Merkezine kavuşmuştur.”dedi

      Şanlıurfa’da olmaktan ve böyle önemli bir merkezin açılışını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti “Türkçe” ifadelerle aktaran Belçika Büyükelçisi Sn. Pol De Wittle, Avrupa Birliği olarak çevresel amaçlı 33 projeye hibe verdiklerini belirterek, bunlardan birinin Şanlıurfa’da GAPSEL Projesi olduğunu söyledi.

     Wittle, “Avrupa Birliği, Şanlıurfa Belediyesi ve GAP BKİ ortaklığında yürütülen projenin sonunda hizmete açılan Afet Koordinasyon Merkezi Binası afetlere hazırlık ve ilk yardım konularında önemli bir görev üstlenecektir” diye konuştu.   

     Açılış konuşmalarının ardından Belçika Büyükelçisi Sn. Pol De Wittle, Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Başkan Fakıbaba ve diğer davetliler Şanlıurfa Bölgesel Afet Merkezi binasının açılışını yaptı ve proje kapsamında alımı gerçekleştirilen araç ve gereçleri inceledi.

    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.