banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Aday Öğretmen ve Memurlara Eğitim Kursu

Şanlıurfa'ya ataması yapılan 1143 aday öğretmen ve memurlara, Şanlıurfa Anadolu Lisesi ile ÇEAŞ Anadolu liselerinde 'hazırlayıcı eğitim' kursu veriliyor. 10 gün devam edecek olan seminer ile öğretmen ve memur adayları yeni eğitim sezonunda başlayacakları görevlerine hazırlanacak. Kurs, Haliliye ve Eyyübiye ilçe Milli Eğitim müdürleri, müdür yardımcıları,il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri ve Maarif müfettişleri tarafından veriliyor.

İlçe Milli eğitim Müdürü M: Fatih Hanpolat, yeni adayların eğitim ordusuna taze kan olarak gördüğünü belirterek, görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Mesleği nedeniyle mutluluğunu da anlatan Hanpolat, "Öğretmen olduğum için kendimi şanslı ve mutlu hisseden bir bireyim. Bana göre dünyanın en önemli, en nadide, en seçkin görevini yapıyoruz" dedi.Yeni atanan her aday öğretmenlerin temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve uygulamalı eğitim olmak üzere 3 aşamalı kurslara tabi olduğunu hatırlatan Hanpolat, kurslarda ise Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatının yapısı, eğitim sistemi, personel özlük hakları ve okulda yapacakları çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildiğini kaydetti. Hanpolat, hazırlayıcı eğitimin ardından aday öğretmenlerin uygulamalı eğitimle kursların süreceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan il merkezi ve ilçelerdeki toplam 3 bin 67 aday öğretmen ve memura hazırlayıcı eğitim kursu verileceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.