banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Adana'da 18 hafız ve hafize icazet aldı

Adana’nın Çukurova ilçe Müftülüğüne bağlı Yatılı Hacı Hüseyin Bilen Kız Kuran Kursu’ndan 12 kız öğrenci ile, M. Ali Baytan Erkek Kuran Kursu’ndan 6 erkek öğrenci hafızlıklarını tamamlayarak diplomalarını almaya hak kazandı. 

Hafız ve hafizeler için Adana Ramazanoğlu Cami Konferans Salonu’nda taç giyme ve diploma töreni düzenlendi. Hafız ve hafizelerin aileleri, yakınları ve Adana halkının da yoğun ilgi gösterdiği merasime, Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Müftüsü Arif Gökce, Çukurova eski Müftüsü Abdullah Demir, ilçe müftüleri, Kuran Kursu öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli de katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, Kur’an-ı öğrenip öğretmenin faziletinden bahsetti. Kur'an-ı Kerimin son ilahi dinin kitabı olduğunu vurgulayan Gün, kıyamete kadar insanlara hidayet rehberi olan kitabımızın, bu dine gönül veren Müslümanların hayatnda canlı tutulması gerektiğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Arif Gökce, hafız ve hafizeleri tebrik etti.  Gökce, “Bu yavrularımız da Kur’an’ı hıfz ettiklerinden dolayı Allah onları meleklerin kanatlarıyla korusun.  İnşallah mana ve yaşantısıyla da kendilerini yetiştirerek ailelerine, topluma, milletimize ve tüm insanlık âlemine hayırlı insanlar haline gelmeleri temenni ediyoruz.”diye konuştu.

Programda Müftü Gökce'nin ardından konuşan  Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ise, “Çukurova Müftülüğümüze bağlı olan Kur’an Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimiz, gecesini gündüzüne katarak, dinimizin kutsal kitabı Kur’an’ı hıfz ederek, kalplerine, beyinlerine nakşederek icazet alma liyakatini kazanmışlardır. Ben öncelikle Çukurova Müftülüğümüzü, eğitimlerinde görev alan değerli hoca arkadaşlarımı, onlara destek olan hayır sahiplerini, annelerini ve babalarını kutluyorum.” dedi. 

Konuşmaların ardından sahneye davet edilen Yatılı Hacı Hüseyin Bilen Kız Kuran Kursu’ndan 12 kız öğrenciye taç giydirilip diplomaları takdim edildi. Daha sonra da M. Ali Baytan Erkek Kuran Kursu’ndan 6 öğrenciye diplomaları verildi. Protokol üyeleri de eşleri ile birlikte hafız ve hafizelere ödüllerini takdim etti.

Seslendirilen ilahiler, piyes gösterisi ve okunan şiirlerle devam eden program, Adana Emekli Müftülerinden Mehmet Barış’ın yaptığı dua ile son buldu.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.