banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Açıköğretimlilerin kitap çilesi başladı

Bir AÖ öğrencisi, kitapları için günlerce büroya geldiğini ancak her seferinde eksiklerini tamamlamadan ayrıldığını, katkı payının üstüne 10 lira daha alarak kargo veya posta yoluyla gönderilmesinin zor olmadığını belirterek "Hangi çağda yaşıyoruz?" serzenişinde bulundu.

"O AYRI" NE DEMEK?

Felsefe bölümünde okuyan ve Ankara'da ikamet eden bir başka öğrenci de Fakültenin Aydınlıkevler Şubesi'nden kitaplarının bir tanesi hariç hepsini temin ettiğini, ardından eksik olan kitabı almak için Anıttepe Şubesi'ne gittiğini, burada aldığı cevap karşısında neden bu üniversitede okuduğunu sorgulamaya başladığını ifade etti.

Eksik olan kitabının (Çağdaş Felsefe 1) Cebeci'deki Büroda 29 tane bulunduğu cevabını alan öğrenci, "Posta veya kargo yoluyla iletilemez mi? Her seferinde iş yerinden izin almak zorunda kalıyorum." sorusunun karşılığında "Hayır" cevabı aldı.

Bunun üstüne "Ancak katkı payını alırken, bu öğrenciye eksik kitap veriyoruz o halde katkı payını da eksik alalım." demiyorsunuz sözleri üzerine, isminin Ömer ÖZÇELİK olduğunu söyleyen yetkiliden "O ayrı" cevabını aldı.

OYSA "O AYRI" SÖZÜNÜN KAPSAMINDA KİTAP MASRAFLARI DA VAR

Oysaki geçen sezon kalkan harç payı üzerine kitapların masrafları, ulaşımı ve sınavda görevlendirilen gözetmen paralarından dolayı katkı payını almaya devam edeceklerini belirten üniversitenin bu açıklamasına göre kitap masrafları "o ayrı" cevabı kapsamına girmiyor.

Yani üniversitenin aldığı bu payın içinde öğrencilere verilen kitaplarının da dâhil olduğunu söyleyen mağdur öğrenci, kitabı pdf ortamından da indirilebileceğini ama sırf üniversitenin bu tutumundan ve verdiği paranın karşılıklarından biri olan kitabını almak istemesinden dolayı Ankara Cebeci Bürosuna da gittiğini açıkladı.

SİSTEMDE CEBECİ'DE 29 TANE VAR YAZIYOR AMA…

Mağdur öğrenci, iş yerinden izin alarak gittiği Cebeci Bürosunda da (Tıpkı Anıttepe Bürosunda olduğu gibi) sistemde 29 tane Çağdaş Felsefe 1 kitabı olduğunu belirttiklerini, ancak yaklaşık 15 dakikalık aramadan sonra yine olumsuz yanıt aldığını söyledi.

Mağdur öğrenci hem verdikleri paranın karşılığını alamamanın hem de ülkenin en saygın (!) üniversitelerinden biri olarak bilinen Anadolu Üniversitesi'nin kendinden bile bihaber bu tablosunu görmenin üzüntüsüyle oradan ayrıldığını ifade etti.

Haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.