banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

AB DESTEKLİ ATIK SU ARITMA TESİSİNİN KURMA ÇALIŞMALARI START ALDI
İhaleyi alan firma yetkileri Siverek Belediye meclis salonunda projenin ayrıntılarıyla ilgili Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği yatırımlar Daire Başkanı Nuri Ercan Tortop Avrupa Birliği temsilcileri ve Belediye mühendisleri ile ihaleyi alan firma yetkililerinin katıldığı toplantıda ihaleyi alan  (va tech wabag su teknoloji)  firma yetkilileri tarafından projeyle ilgili bilgi verildi. Siverek Belediyesi Meclisi salonunda düzenlenen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantının ardından Projeyle ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ali Murat Bucak projenin ihalesinin yapıldığına dikkat çekerek şunları kaydetti: ''Proje Siverek için hayati önem taşıyor, projenin başlamasıyla yüzlerce Siverekliye iş imkânı sağlanacağı gibi ilçede kirli suyla bulaşan hastalıklarında sonu gelecek Proje şehir atık sularının açıktan aktığı Hacı Hıdır Barajı göletinin çevresinde, bir arıtma tesisinin yapım işidir. Proje çalışmaları kapsamında atık su arıtma tesisi yapılacağı yer olan Karakoyun köyü sınırları içinde bulunan Hacı Hıdır Barajı göleti çevresinde 300 dönümlük bir arazi üzerinde kurulacak projeye ilk kazma nisan ayında başlanılıp 2013 yılının Haziran ayında tamamlanması bekleniyor. Siverek kentinin kaderini değiştirecek bu önemli projenin Siverekli vatandaşlarımıza hayırlı olsun, projenin hayata geçirilmesi sürecinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teşekkür ediyorum" dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.