banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Sona Erdi

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 22-24 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenen “Peygamberler Şehri ŞANLIURFA VI. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” 11 Nisan Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen konserlerin ardından sona erdi.

      Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu, Şevval Sam ve Murat Boz’un sahne aldığı muhteşem konsere binlerce Şanlıurfalı katıldı.

    Şanlıurfa Belediyesi Güçsüzler Yurdu’nda kalan yaşlıların da izlediği konserde halaylar çekildi.

     Suriye’den ve Türkiye’nin dört bir tarafından festivale konuk olan Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle başlayan konserde sahneye ilk olarak Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu çıktı.

     Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu birbirinden güzel yöresel türkülerini bu kez hemşehrileri için seslendirdi.  

     Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğunun ardından sahneye Şevval Sam çıktı. Türkçe ve Kürtçe eserler seslendiren Sama bir hayranı üzerinde kendi resminin bulunduğu bir tablo hediye etti.

     Sergilediği sahne performansıyla kendinden genç sanatçılara adeta meydan okuyan Şevval Sam seslendirdiği eserlerle Şanlıurfalıları coşturdu.

     Belediye Başkanı Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba Şanlıurfalılar adına Sanatçı Sam’a şükranı ifade eden bir çiçek takdim etti.

     Samın ardından sahneye çıkan Murat Boz, eserlerini seslendirirken güvenlik bariyerlerini aşarak kendisine ulaşmak isteyen bazı kişiler nedeniyle kısa süreli izdiham yaşandı, bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi atlattı.

      Sevilen eserlerini seslendiren Sanatçı Boz’a Şanlıurfalılar adına Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe bir çiçek takdim etti.

      Şanlıurfa’da ilk kez konser verdiğini ve Şanlıurfa’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Murat Boz, Belediye Başkanı Fakıbaba’ya ve ekibine teşekkür etti.   

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.