banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

5 Bin Kişiye Aşure İkram Edildi

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Birimi’nce belediye önünde kurulan stantta 5 bin kişiye aşure ikram edildi.

      Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mikro Kredi dağıtım töreninin ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, başkan yardımcıları ve birim amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımında olası bir izdihamın yaşanmaması için Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve polisler belediye önünde güvenlik önlemleri aldı.

Belediye Başkanı Fakıbaba, aşureyi sıraya giren vatandaşlara kendi elleriyle dağıttı. Aşure ikramına en çok çocukların ilgi gösterdiği gözlendi.

Belediye Başkanı Fakıbaba, “Şanlıurfa Belediyesi olarak bu güzel geleneklerimizi ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Aşure Günü milli ve manevi günlerimizden biridir. Bu yüzden Aşure gününü aslına ve ruhuna uygun olarak değerlendirmeye çalıştık. Yüzyıllardır süre gelen bu geleneğin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi. 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.