banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

13.Geleneksel Karakeçili Şenliği Renkli Geçti


 

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Karakeçili köyünde, 13. Geleneksel Karakeçili Şenliğine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın yanı sıra Ankara, Kırklareli ve Bursa'dan gelenlerin Karakeçililerin katıldığı şenlik, köyde kurulan çadırların bulunduğu alanda sabah saatlerinde başladı. Malatya Belediyesi mehter takımının gösterisi ile başlayan şenlikler daha sonra konuşmalarla devam etti.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa'nın tarih boyunca birçok kültür ve medeniyetin gelişmesine ev sahipliği yaptığı gibi, hiç ayrım göstermeden farklı kültür ve medeniyetleri alıp, bir arada tutmasıyla kaynaştırmanın da en güzel örneklerini verdiğini söyledi.

 

Şanlıurfa'nın bir anlamda Türkiye'yi tanımladığını ifade eden Vali Okutan, “Renkliliği ve çok sesliliğiyle adeta bir orkestrayı anımsatan şehirde, her saz kendi tınısıyla kendi sesiyle var olabilmektedir. Bu şehirde ideolojik tavırdan uzak ve ötekileştirmeden, barış ve huzur içinde yaşanıldığını gördük. Biz Şanlıurfa'da bu ahengin oluşturduğunu bu topraklarda bizzat yaşayarak şahitlik ettik etmeye de devam edeceğiz. Çalınan parça aynı parça olmasına rağmen herkes kendi bütünlüğüyle burada var olmaktadır. Türkiye'nin geleceği açısından bu ahengi oldukça önemsiyor ve bölgeye örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz” dedi.

 

Vali Okutan konuşmasının sonunda tüm annelerin “Anneler Gününü” kutladı. Daha sonra Vali Okutan'a yöresel kıyafet giydirilerek, kıl çadır gezdirildi.

 

Siverek Kaymakamı Hersanlıoğlu, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, Türklerin dünya tarihine çıktıkları günden bu yana 16 tane büyük Türk Devleti kurduğunu ve bu devletlerin gittikleri her coğrafyaya önemli katkılar sunduğunu bildirdi.

 

Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taciser Onuk ise Karakeçili aşiretinin Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulmasındaki çabalarını anlattı.

 

Daha sonra, höyükten bayrak alma ve halat çekme yarışması, semah gösterisinden sonra Köylü kızların yöresel kıyafetler defilesinin ardından Siverek Belediyesi Halk Müziği Topluluğu ve Malatya Belediyesi mehter takımının gösteri sunduğu şenlikte, yarışmada dereceye girenler ile defileye katılanlara ödül verildi. Şenliklerde Latif Doğan'da sahne alarak kısa bir konser verdi.

 

Şenliğe Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Kaymakam Hersanlıoğlu'nun yanı sıra Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, farklı üniversitelerden akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

WWW.BALİKLİGOL.COM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.