banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

1. Birecik Şiir Akşamları

Fırat kenarında yapılması planlanan etkinlik yağmur nedeniyle11 Temmuz konferans salonunda yapıldı.
Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa şubesi, GAP İdaresi, GAP Kültür Birliği'nin katkılarıyla Birecik Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Şiir Şölenine, Kaymakam Ozan Balcı, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Belediye Başkanı Faruk Pınarpaşı, TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, GAP Kültür Birliği Danışmanı Fahri Tuna, Şanlıurfa ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda şair katıldı. 
Harran Üniversitesi Müzik Bölümü Öğrencilerinin konseriyle başlayan program'da Şairler; Abdusselam Esen, Ahmet Kaya, Atilla Yaşrin, Bülent Sönmez, Cuma Ağaç, Eyyüp Azlal, Hacı Verdi Kankılıç, Hicabi Kırlangıç, Kenan Sarıalioğlu, Müştehir Karakaya, Sennur Sezer, Serkan Ozan Özağaç, Şeref Akbaba, Veysi Atıcı, Mehmet Sarmış ve Cevat Akkanat şiirlerini okudular.
Kaymakam Balcı; ilçenin tarihi ve kültürel dokusuyla ünlü olduğunu ifade etti.
Sosyal etkinliklere daha fazla ağırlılık vereceklerini dile getiren Balcı, ''İlçemizde temel yatırımların yanı sıra, kültür, sanat ve bilim konularına da ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle bu yıl ilk olarak şiir gecelerini başlattık.  Gelecek yılarda da Birecik Şiir Akşamlarının devam ederek gelenekselleşeceğini ümit ettiğini söyledi.
Geceye katılan şairlere plaket ve katılım belgelerinin takdim edilmesiyle etkinlik sona erdi.
  Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç; Birecik Şiir Akşamlarının Fırat nehri boyunca bütün ilçelerimizde yapacakları Fırat Şiir Akşamları zincirinin ilk halkası olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.