banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen


Mersin'deki bazı STK'ların temsilcileri İslam ümmetinin zulüm ve katliamlardan kurtulabilmesi için birlik olması gerektiğini ifade ettiler.

MERSİN – İslam ümmetinin zulüm ve katliamlardan kurtulabilmesi için İslam Birliği’nin şart olduğunu ifade eden Mersin’deki bazı STK’ların temsilcileri İlke Haber Ajansına konuştular.


“Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacak”
Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Mersin Temsilcisi Ramazan Akbulut, dünya kurulduğundan bu yana hak batıl mücadelesinin olduğuna dikkat çekti. Akbulut şöyle devam etti: “Hak batıl savaşı Hz Âdem’in çocukları ile başladı kıyamete kadar devam edecek. Peygamber efendimizin müjdesi var, ahir zamanda bütün dünyaya İslamiyet hâkim olacak. İsrail şuanda son çırpınışlarını yapıyor. Bu hadisi şerifin doğru olduğunu onlar da bildiği için bunu geciktirme adına ellerinden gelen her şeyi son aşamasına kadar kullanmak istiyorlar. Ama Cenabı Allah’ın vaadi var; kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacak. Şuanda şehit olan kardeşlerimiz, İnşallah bize orda şefaatçi olurlar. Biz daima dualarımız ile onların yanındayız.”

 

İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı ise, “ Filistin’de meydana gelen zulüm televizyonlardan da izlendiği gibi çoluk çocuk denmeden İsrail tarafından katlediliyor. İslam âleminin uyanması ve Müslümanların uyumaması için protestolar tertip etmeleri gerekir.”dedi.

 

“Mutlaka İslam birliğinin oluşturulması gerekiyor”
“Bu İsrail’in yaptığı ne ilk katliam olacak ne de son katliam olacak” diyen Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Soner Çontar, “İsrail’in katliamları kıyamete devam edecek. Önemli olan böyle bir katliam karşısında İslam âlemi ne yapacak, ümmet ne yapacak, Müslümanlar ne yapacak, biz ne yapacağız ve ne yapıyoruz? Önemli olan bu. Bugün baktığımız zaman İsrail nüfusu 6-7 milyon ama bir buçuk milyar İslam âlemini kendi parmağında oynatıyor. Hepimiz konuştuğumuz zaman dirlik ve birlikten bahsediyoruz ama icraata geldiği zaman gerektiğini yapmadığımız için bugün bu olanlar meydana geliyor.” dedi.

 

Çontar,“Mutlaka İslam birliğinin oluşturulması gerekiyor. Bu şer ortaklık karşısında İslam ortaklık pazarının, İslam ortak ordusunun da kurulması gerekiyor. Kurtuluş ancak birlikten ve dirlikten geçer” diye söyledi.

 

“İslam birliği olmadıkça Müslümanların kurtulması mümkün değil”
İlim Yayma Cemiyeti Mersin yöneticilerinden Sezai İncesu da,“İslam ümmeti bir araya gelmedikçe, İslam birliği olmadıkça Müslümanların kurtulması mümkün değil. Müslümanların çıkış yolu bulması mümkün değil. Dolayısı ile tek çaremiz var. Gerçekten Kur’ani çizgiler ile donatılmış İslam birliğinin kurulması. Şuan ki İslam İşbirliği Teşkilatı gibi emirleri emperyalistlerden alan değil. İşte Kur’an çerçevesinde İslam birliği kurulursa ne Gazze’de katliam olur nede Açe’de bir problem olur. Ne de başka bir yerde böyle bir problem olur.”şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.